Aliağa'da Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Sürüyor Aliağa'da Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Sürüyor
İzmir'in sanayi kenti Aliağa 7 yıl aradan sonra güne beyaz kar örtüsü ile uyandı. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışından Aliağa da nasibini aldı. Sabah işyerlerine gitmek için evlerinden çıkan Aliağalılar kar sürpriziyle karşılaştı. Sabah'ın erken saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini arttırarak kenti beyaza bürüdü. En son 2005 yılında kar yağan kentte soğuk hava ve buzlanma nedeniyle küçük çaplı kazalar meydana gelirken kent merkezinde uzun yıllardan sonra hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Uzun yıllar sonra karın keyfini çıkarmak isteyen Aliağalılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken kartopu oynamayı da ihmal etmedi.
Aliağa Belediye ekipleri de buzlanma tehlikesine karşı kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri özellikle buzlanma riski olan bölgelerde ve şehir içi minibüs hatlarının bulunduğu güzergâhta tuzlama çalışması yaparak yollarda meydana gelebilecek buzlanmaya karşı önlem aldı.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentte yaşamın olumsuz etkilenmemesi için tedbirlerin alındığını ifade ederek, “Belediye ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm tedbirleri aldık. Ana arterlerde tuzlama çalışmalarımız sürüyor. Herhangi ciddi bir sorun ve büyük kaza yaşanmadı" dedi.




Editör: TE Bilişim