Operasyonlarda çok miktarda bonzai, esrar, hap ve silah ele geçirildi. Türkiye genelinde ise İzmir’in bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirilmede lider olduğu bildirildi.


Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcılarına yönelik 27 ayrı operasyon düzenledi. Sokak satıcılarına uyuşturucu madde temin ettiği belirlenen M.H. isimli şahsın evinde yapılan aramada 3 ayrı paket halinde bin 430 gram bonzai diye tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.H. sevk edildiği mahkemece tutuklandı. İzmir'in Konak ilçesi Agora semtinde düzenlenen operasyonda ise 21 adet ecstasy uyuşturucu hap, 9 adet meşe diye tabir edilen esrar ve uyuşturucu satışından elde edilen 510 TL para ele geçirilen T.R. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bayraklı ilçesindeki Cengizhan Mahallesi'nde bir evde 60 gram esrar maddesi ile yakalanan M.S. de sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Altındağ semtinde şüphe üzerine arama yapılan M.E. isimli şahsın çantasından 500 gram bonzai tabir edilen madde, 975 adet ecstasy hap ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan M.E. de tutuklandı.

20 gün içinde düzenlenen 27 ayrı narkotik operasyonlarında 44 kişi gözaltına alındı. Bunlardan adliyeye sevk edilen 17 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 55 kilo esrar, 2 kilo 700 gram bonzai, 10 bin uyuşturucu hap ve 3 silah ele geçirildi.

BONZAİNİN EN FAZLA ELE GEÇİRİLDİĞİ İL İZMİR
Öte yandan, Türkiye genelinde ise İzmir’in bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirilmede lider olduğu bildirildi.

ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Editör: TE Bilişim