Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmir'de İki katlı bir binada dört çocuğuyla yaşayan Semira Aydın, 6,5 yıldır ikamet ettikleri evlerinin duvarlarının yağmur sularını sızdırarak çatlaması ve oluşan çatlak yüzünden komşusu Sevim Ağır'dan yardım istedi. Komşu Ağır, evdeki çatlakları incelerken duvarın birden çöktüğünü söyleyen Semira Aydın, çocuklarını kendilerini dışarı atarak canlarını kurtardı. Ancak, 56 yaşındaki Sevim Ağır göçük altında kaldı. Olay yerine gelen AKS 110 ve belediye ekipleri yaşlı kadını enkazın altından kurtarıp hastaneye kaldırdı. Ağır, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Bacağından yaralandığı belirtilen Ağır'ın bilincinin kapalı olduğu belirtildi.  Semira Aydın'ın kızı Bahar Özkaya yaşadığı korku dolu anları şu sözlerle anlattı: "Önce bina sallandı. Deprem oluyor sandık. İkinci kez sallandığında yataktan fırladık, komşulara haber verdim. Komşularımız duvarları incelediği esnada bina çöktü. Komşumuz göçük altında kaldı. Yağmur suları içeriye sızıyordu. Zamanla duvarlarda çatlak meydana geldi. İmkanımız olmadığı için de buna katlanarak mecburen oturuyorduk."
6 AYLIK KİRA YARDIMI
Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata ve Belediye Başkanı Mustafa İnce de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Çevrede güvenlik önemleri alındı. Ev sahibinin muvakatı alındıktan sonra yıkım işlemlerine başlandı. Evsiz kalan aile, geçici olarak Yelki'de belediyeye ait bir konuta yerleştirildi.Yaşanan olaydan dolayı mağdur aileye yardım edileceğini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce; "Aile yeni bir eve taşınacak. Ev sahibi ile görüşülüp binanın yıkım işlemleri tamamlanacak.Burada
yaşayanlar zaten yardıma muhtaç yeşil kartlı aile. Uygun bir ev bulunup 6 aylık kira yardımı yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi planlanıyor."


Editör: TE Bilişim