İzmirliler 20 yıldır büyükşehirde AK Parti’yi seçmiyor İzmirliler 20 yıldır büyükşehirde AK Parti’yi seçmiyor
Başkan Kocaoğlu ile bir süre görüşen Görmez, “İzmir’de ‘birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik’ felsefesi var” dedi.
Başkan Kocaoğlu da, İnciraltı planları dahilinde Üçkuyular Vapur İskelesi’nin karşısındaki 20 dönümlük alanda bir protokol camisi inşa edileceğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın protokol cami yapacakları açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. 
Görüşme sonrasında gazeteciler, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in sabah ‘İzmir’in farklı bir dindarlık anlayışı’ olduğu için İzmir’e tasavvufun içinden gelen Profesör Doktor Ramazan Muslu’yu atadıkları şeklindeki açıklamalarının ne anlama geldiğini sordu.
Profesör Doktor Mehmet Görmez de, bu soruyu ‘sadece İzmir'le ilgili değil tüm ülkenin manevi hayatının son derece önemli olduğunu’ vurgulayarak şöyle karşılık verdi: “İzmir'deki irfan geleneğini görmekten mutluluk duyuyorum. Farklı dindarlığı derken daha barışçı, insanları birleştiren gönül diline sahip bir dindarlığı var.'' 
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaretine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile İl Müftüsü Prof.Dr.Ramazan Muslu da eşlik etti.
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, “Tüm İzmirli hemşehrilerimin size hümmet ve muhabbetlerini iletmek istiyorum. Tüm İzmirliler adına hoşgeldiniz diyorum, şeref verdiniz” dedi.

BİRLİK İÇİNDE ÇOKLUK
Yeni görevine başlayan il müftüsü ve diğer din görevlileriyle bir araya gelmek için İzmir’de olduğunu dile getiren Görmez de, şöyle konuştu: “Tüm İzmirliler’i ziyaret etmek mümkün değil ama onların şehirlerinin eminini ziyaret etmekten mutluyum. Sayın Başkan’dan çok güzel şeyler duydum. İslam irfan geleneğinden, ‘birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik’ diye bir felsefe vardır. Bu felsefeyi İzmir’de görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İzmir’in, ülkemizin hatta coğrafyamızın farklı bölgelerinden farklı kökenleri olan tüm insanların barış içinde buluşturması son derece önem arz ediyor. Bu barış ve huzurun İzmir’den hiç eksik olmamasını yüce Allah'ımızdan niyaz ediyorum.”
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Kur'an-ı Kerim tefsiri, Yunus Emre’nin ‘Divan’ ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserlerini hediye etti. Başkan Kocaoğlu da konuğuna İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin gümüş maketini armağan etti.

Editör: TE Bilişim