Ünlü sanatçıları hayranlarıyla bir araya getiren Festival Organizasyon, 24 Temmuz’da ünlü sanatçı Melike Şahin’i İzmirli hayranlarıyla buluşturacak. Pusulam Rüzgar, Nasır, Ellerin Hani şarkılarıyla tanınan Melike Şahin’in konseri saat 21.00’de Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Türk asıllı Hollandalı şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Karsu ise 24 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sahne alacak. İzmir konserinin ardından Karsu, 26 Temmuz’da Kuşadası Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

EMİR CAN İĞREK GELİYOR

ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili

‘Nalan’, ‘Dargın’, ‘Beyaz Skandalım’ ve ‘Kor’ gibi şarkıların mimarı Emir Can İğrek, İzmirlilere unutulmaz bir konser vermeye geliyor. 25 Temmuz’da İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konser, 21.00’de başlayacak. 

"AŞKIN OLAYIM" DİYECEK

2010’ların başında yayımladığı şarkılarla Türk pop müziği sahnesinde yer almaya başlayan Simge Sağın, İzmir’de konser verecek. ‘Aşkın Olayım’, ‘Yankı’, ‘Ben Bazen’, ‘Üzülmedin mi?’ ve ‘Prens & Prenses’ gibi parçalarıyla tanınan, Türk pop müziğin başarılı isimlerinden Simge, geniş repertuarı, başarılı sesi ve “Gece boyu eğlenelim, hiç susmayalım, ellerimiz hep havada olsun” mottosuyla 26 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak.

MABEL MATİZ GELİYOR 

Sesindeki eşsiz tınısıyla müzik dünyasında farklı bir konumda yer alan Mabel Matiz, son single çalışması ‘Antidepresan’ ile listelerde ilk sıralarda yerini aldı. Yeni single çalışmasıyla birlikte yoğun bir konser turnesine başlayan, ‘Öyle Kolaysa’ ve ‘Sarmaşık’ gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan Mabel Matiz, 27 Temmuz Perşembe akşamı 21.00’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak. Konserin biletleri Bubilet ve Biletix üzerinden satışa sunuldu.

TAXIM OYUNU SAHNELENECEK 

Yazar Álex de la Iglesia ve Jorge Guerricaechevarría tarafından kaleme alınan, yolları kesişen birbirinden farklı hayatları, on farklı insanı, on farklı kaderi anlatan Taxim, 26 Temmuz Çarşamba günü 21.00’de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak. Sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği Araf’ın oyunu, kara komedinin doruklarından, ölümün kıyısına gelgitler yaşayan bir hikaye olan Taxim’de; Ömür Arpacı, Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Felicia Sağnak / Rüya Demirbulut, Diren Polatoğulları, Ozan Güven, Ahmet Balta, Kemal Yazıcı ve Cem Evsen rol alacak.

BU OYUN KAHKAHAYA BOĞACAK 

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı Hamlet’i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan, yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın. Eli yüzü düzgün, başı, sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik, ‘Bir Baba Hamlet’e dönüşür. Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan ‘Bir Baba Hamlet’, tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor. İki saat süren iki perdeli oyun, 31 Temmuz Pazartesi ve 1 Ağustos Salı günü saat 21.00’de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda izleyici ile buluşacak, etkinlik biletleri, Bubilet, Biletix ve Biletinial’da satışa sunuldu.

Editör: Ersin USTA