İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
  Edinilen bilgiye göre, başlatılan soruşturmada Ş.Y.’nin uyuşturucu kullanmaya başladıktan sonra eşi Yüksel’e şiddet uyguladığı, bu nedenle Yasemin Yüksel (22)’in baba evine döndüğü öğrenildi. Daha sonra Ş.Y.’nin "boşanma davası açacağız" yalanı ile eşi Yüksel’i kandırarak dağlık alana götürdüğü ve burada bıçakla öldürdüğü belirlendi. Karnındaki bebeği ile can veren Yasemin Yüksel’in cesedi, kiralık otomobilde bulunan GPS takibiyle bulundu.
 Ş.Y., Almanya’dan 5 yıl önce kesin dönüş yapıp aynı mahallede oturdukları aynı zamanda uzaktan akrabası olan Yasemin Yüksel ile evlendi. Alsancak semtinde telefon satışı yapan Ş.Y., çevresindeki arkadaşları tarafından uyuşturucuya alıştırıldı ve yaşanan acı olaya sebep oldu.

 Olay öncesi, Ş.Y.’nin eşi Yüksel’i "boşanma davası açacağız" yalanı ile babasının evinden almaya gittiğinde, 1 yaşındaki oğlu M.Y.’ye sarılarak öptüğü ve kiraladığı otomobile binerek eşi Yüksel ile evden ayrıldığı, uzun süre Yüksel’den haber alamayan ailesinin karakola başvurması üzerine polisin harekete geçtiği öğrenildi.

 Aracın GPS sinyallerini inceleyen polis, Karaburun mevkiinde aracın iki kez durduğunu ve son beklediği noktanın dağlık bir alan olduğunu tespit etti. Bölgede yapılan incelemede bir çocuk annesi ve hamile olan Yasemin Yüksel’in cesedine ulaşıldı. Savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na getirilen ceset üzerinde ilk yapılan incelemede bıçakla öldürüldüğü belirlendi.

 Olayın meydana geldiği bölgede araştırma yapan jandarma ekipleri, katil zanlısı koca Ş.Y.’nin kaçtığı 35 KA 5067 plakalı otomobili Urla yakınlarında terk edilmiş olarak buldu.

 Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim