Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir’de kaçak ve sahte içki satışının engellenmesine yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalarda 34 ve 48 plakalı iki aracın durumundan şüphelenilmesi üzerine alınan arama kararları ile araçlarda kontrol yapıldı. Kontroller kapsamında piyasa değeri 116 bin 830 TL olan bin 669 şişe sahte rakı ele geçirildi. Yapılan çalışmalarla 73 bin 18 TL kamu zararına engel olundu.
ŞAHISLAR SERBEST BIRAKILDI
Yapılan çalışmalar kapsamında Çevreyolu üzeri Örnekköy istikametinde park halinde olan 34 plakalı aracın durumundan şüphelenen ekipler, alınan arama kararıyla araçta kontrol yaptı. Söz konusu araçta bulunan çok sayıda koli içerisinde 841 şişe sahte rakı ve 333 adet sahte TAPDK bandrolü ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak M.S. ve S.Z. isimli şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı. Şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. İzmir Çevre yolu üzeri Bayraklı bölgesi Onur Mahallesi otoban çıkışında ise seyir halinde bulunan 48 plakalı aracın durumundan şüphelenilmesi üzerine araçta yapılan kontrollerde kolilerin içerisinde bulunan 828 şişe sahte rakı ele geçirildi. Şüpheli M.Ç. ve H.Ş. isimli şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı. Şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim