''Türkiye İzmir gibi olsa sorunlar çözülür'' ''Türkiye İzmir gibi olsa sorunlar çözülür''
Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi üyeleri, Büyükşehir Belediye'sinde çalışan tüm personele 'ücretsiz ulaşım kartı' verilmesini istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi üyesi bir grup, belediyede çalışan tüm personele 'ücretsiz ulaşım kartı' verilmesini istedi. Grup üyeleri adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Mehmet Ali Kalafat, 237 sayılı Taşıt Kanunu'nu hatırlatarak, büyükşehir belediyesi memurlarının İzmir'in sıkışık trafiğinde çeşitli ilçelerde ve semtlerde oturduğu düşünülürse ulaşım bedelinin kurum tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Memurlara 6245 sayılı harcırah kanunu
gereği 'resmi kurum kartı' verildiğini aktaran Kalafat, "Büyükşehir Belediyesi yetkili sendika ile yaptığı sözleşme gereği belediye memurlarına 97 lira 50 kuruş ulaşım yardımında bulunmaktadır. Bu karar alınırken çalışanların ve onların temsilcisi olan sendikaların görüş ve önerileri alınmadan uygulamaya geçilmiştir. Personelin çeşitli ilçelerde ve semtlerde oturduğunu düşünürsek 90 dakika avantajına rağmen ulaşıma ödedikleri para 200 lirayı bulmaktadır" dedi.
Kalafat, personelin zaman zaman 5-6 araç değiştirmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Eğer tasarruf yapacaksak görev tahsisli araçların kişiye özel eve gidiş gelişleri ve makam aracı gibi kullanımı derhal engellenmelidir. Kurum, işçi sendikalarıyla yaptığı sözleşmede işçi personeline ulaşım bedeli 185 lira ödemektedir. Belediyenin tüm memur personeli için bedeli Eshot Genel Müdürlüğü'ne yatırılarak 'ücretsiz ulaşım kartı' tedarik edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından atamaları yapılmayan ve 11 gündür oturma eylemi gerçekleştiren itfaiye erlerini ziyaret etti. İtfaiye erlerinin eylemlerine destek vermek için geldiklerini söyleyen Mehmet Ali Kalafat, "Bu arkadaşların işbaşı yapamamalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Biz her alanda onlara her zaman destek vereceğiz" dedi. Kalafat, havanın soğuk olması sebebiyle itfaiye erlerine baklava ikram etti. Grup üyeleri, daha sonra dağıldı.


Editör: TE Bilişim