İzmir Aliağa da otomobil takla attı İzmir Aliağa da otomobil takla attı
'1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı' sloganı ile yola çıkan grup, İzmir'in her geçen gün daha yaşanılamaz hale geldiğini dile getirdi. Grup adına açıklama yapan Petrol - İş Aliağa Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Topçu; "Kömür en kirletici yakıt türüdür. Hava kirliliği yaratır. İklim değişikliğini hızlandırır. Kömürün bünyesinde, dumanında, külünde bulunan kimyasallar ve radyoaktif elementler doğayı tahrip ederler. İnsan sağlığını tehdit ederler. Kanser riskini arttırır. Tarım arazilerini zehirler.
Termik santrallerin soğutma suyu deşarj edildiği denizlerde canlı yaşamı biter ve deniz ekosistemi kalıcı olarak bozulur. Aliağa Belediyesi geçtiğimiz aylarda İzmir'e kurulacak ilk termik santrale ruhsat vermiş ve termik santralin inşaatı başlamıştır. İzmir körfezi on yılların kirliliği ile mücadele ederken bir de termik santral suyu ile haşlanacaktır" dedi.
İzmir'in EXPO 2020'ye 'Herkes için Sağlık - Sağlıklı bir Çevre' teması ile aday olduğunu söyleyen Topçu; "Yaşamdan yana olan İzmirlileri 1 Milyon İzmirliye katılmaya, termik santrallere hayır demeye, yerel yetkilileri ruhsatları iptaline çağırmaya, Hıdrellez'de yani 6 Mayıs'ta, Aliağa'da termik santral ateşini söndürmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Grup Konak Meydanı'nda termik santrallerin kapatılması amacıyla bir imza kampanyası başlattığını duyurdu.
Editör: TE Bilişim