Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
Etkinliğe 12 ülkeden 60’a yakın sanatçı ve akademisyen katılacak. 

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü işbirliği ile iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri, Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve akademisyeni bir araya getirecek. Etkinlik, Türkiye ile dünya fotoğraf sanatındaki gelişmeleri, yeni anlatım tekniklerini akademik ve bilimsel açıdan tanıtmak, evrensel bir dil olan sanat diliyle farklı ülke ve kültürler arasında paylaşımda bulunarak ortak bir değer olan sanat alanında izleyicileri buluşturmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, 7 mekanda yaklaşık 400 fotoğraftan oluşan 21 adet farklı fotoğraf sergisi, 3 konferans, 2 panel, 25 fotoğraf sunumu ve söyleşisi, 1 workshop ve 1 fotoğraf teknik çekim gezisi yapılacak. Ülkemizden ve yurt dışından gelecek olan sanatçılar kendi sanatsal ve bilimsel çalışmalarını sunacaklar.

Uzun vadede, 8 farklı mekanda yapılacak sergi, Kültür Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi, Arkas Sanat Merkezi, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı, Swiss Otel Kordon Salonları, İFOD Galeri, DEÜ GSF Sanat Galerisi, İtalyan Kültür Merkezi ve Konak Belediyesi Sanat Galerisinde ziyaretçilerle buluşacak. Etkinliğe ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut başta olmak üzere çok sayıda sanatçı ve akademisyen katılacak.

ÜLKE TANITIMINA KATKISI BULUNUYOR
Etkinlik ile ülkemiz fotoğraf sanatı tanıtılarak, İzmir içinde ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Bergama’da fotoğraf çekimleri yapılacak. Böylelikle ülkemizin kültürel zenginlerinin belgelenmesi, yurt dışından katılımcıların kendi ülkelerinde gönüllü birer turizm elçisine dönüşmeleri ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Aynı zamanda katılımcı sanatçıların etkinlik süresince üretecekleri çalışmalarla kentimizin farklı bakış açılarıyla görsel belleğinin oluşturulmasına katkı sağlanacak.

İZKA desteğiyle “Çin’de 2013 Türkiye Yılı” etkinliklerinde Nanjing ve Hangzou kentlerinde “Aşk Şehri İzmir” başlıklı fotoğraf sergileri, 2014-2015 yıllarında ARKAS Holding işbirliği ile “Yarınlara Bir Miras: İzmir” konulu “Yabancı Fotoğrafçıların Gözünden İzmir Fotoğrafları” gibi önemli projelere imza atan dernek bugünlerde 3. Uluslararası Fotoğraf Günlerinin heyecanını yaşıyor.
Editör: TE Bilişim