İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 Bakan Yıldırım, İzmir ile İstanbul arasındaki seyahat süresini 4 saate indirecek İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin hızla sürdürüldüğünü açıkladı. İzmir - İstanbul arasında güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım olanağı sağlayacak olan hattın 25 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirten Yıldırım, “İzmir-İstanbul Otoyolu ile birlikte bu proje; İzmir’in ve güzergahtaki şehirlerimizin kaderini değiştirecek” diye konuştu.

  “6 KENTİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK”

 Yıldırım, söz konusu hattın devreye girmesi ile İzmir - Bursa seyahat süresinin 1 saat 45 dakikaya, İzmir ile İstanbul seyahatinin ise 4 saate ineceğine işaret ederek, “İzmir - İstanbul arası ulaşımda, Yüksek Hızlı Tren Hattı ile saatleri kısaltıyor, yolculuğu bir keyfe dönüştürüyoruz. Vaat etmiyoruz, yapıyoruz” dedi. Projenin sadece İstanbul ile İzmir’i birbirine bağlamayacağının altını çizen Yıldırım, hattın proje güzergahında bulunan 6 şehri birbirine kapı komşusu yapacağını söyledi. Yıldırım, “Güzel İzmir’i; Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Kocaeli üzerinden İstanbul’a bağlayacağız. Bu proje ile 6 kenti yüksek hızla birleştireceğiz” dedi.

  BURSA-BİLECİK ARASI İNŞAAT BAŞLADI

 Yıldırım, İstanbul-Gebze arasındaki çalışmaların, Marmaray Projesi kapsamında yürütüldüğünü ve tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Bilecik-Bursa arasındaki çalışmalar ise TCDD tarafından yürütülüyor. Bursa-Yenişehir kesiminde de bildiğiniz gibi 13 Ocak 2012 tarihinde yer teslimi yapmıştık. Şu anda 9 adet tünelde inşaat çalışmaları sürmekte. Altyapıda da yüzde 35 gibi önemli fiziki gerçekleşme sağlandı. Yenişehir-Bilecik kesiminde de uygulama proje çalışmaları tamamlanmış olup ihale hazırlık çalışmaları devam etmekte. Ağustos sonu ihale ilanına çıkılması planlanıyor” diye konuştu. Yıldırım, Bursa-Balıkesir-İzmir arasında planlanan hatla ilgili proje çalışmalarının Marmaray’ı da yapan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım için ihaleye çıkacaklarını söyledi. Proje için 4 bin kişinin çalıştığını belirten Yıldırım, hattın hizmete girmesi sonrasında da bin kişiye istihdam sağlayacağının altını çizdi.
Editör: TE Bilişim