İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Resim, heykel ve diğer birçok görsel sanat icra eden sanatçının yer aldığı buluşmada sanata dair kaygılar, toplumun sanata bakış açısı ve ilgisi gibi konular konuşuldu. 
İzmirli ressam Zehra Balcı yaptığı konuşmada, “Amacımız sanatı hem sanat için, hem toplum için yaptığımızı göstermek. Sanat vasıtasıyla kendimizi renklerle ifade ediyoruz. Sanat bir bakıma da özgürlüktür. Zaman zaman sanata ve sanatçıya yapılan kısıtlamalar oluyor. Özgür olmadığımız sürece sanat yapamayız, istediğimiz renkleri kullanamazsak ifadelerde eksik kalırız. Bizim amacımız özgürce sanatımızı icra edebilmektir” dedi. 
Ressam Balcı bunun yanında günümüzde birçok ressamın kendi imkanlarıyla, belli bir kazanç olmaksızın sanatlarını icra ettiklerini ve bunun oluşturduğu zorluklara rağmen resim sanatının toplum tarafından hak edilen ilgiyi görmediğini belirtti. Balcı, gerek toplum gerek görsel basın tarafından resim sanatının hak ettiği ilgiyi görüp popüler hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.



Editör: TE Bilişim