Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Her yıl binlerce kilometre uzunluğunda şebeke döşeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent içinde eskiyen şebekeleri de yenilemeye devam ediyor. Su kaçaklarını ve arızalarını en alt seviyeye çekmek için yürütülen çalışmalar kapsamında Su Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, kentin dört bir tarafında çalışarak şebeke yenileme programını uyguluyor. 2013 yılı Haziran ayında başlayan son çalışmalar Karşıyaka, Konak, Karabağlar, Çiğli, Bayraklı, Bornova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Gaziemir ve Balçova ilçelerinde devam ediyor. 4 milyon 712 bin liralık yatırımla yürütülen çalışmaların 2014 yılı yaz ayında tamamlanmasıyla, toplam 54 kilometre uzunluğunda şebeke yenilenmiş olacak. Daha da önemlisi, İzmir merkezinde arızaya neden olan eski şebeke kalmayacak.
Yürütülen bu çalışmalar hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, sık sık arızalanan ve su patlaklarına neden olan eski şebekeleri, basınca dayanıklı ve uzun ömürlü borularla yenilediklerini belirterek, “Kent içinde tespit ettiğimiz sokaklarda sıkıntıya neden olan 300 - 400 metre uzunluğundaki eski boruları yeniliyoruz. Ekiplerimiz birkaç gün içinde o sokaktaki çalışmayı tamamlayarak diğer sokaklara geçiyor. Merkez, Karşıyaka, Narlıdere, Bornova ve Buca şube müdürlüklerimiz aracılığıyla çalışmalar 11 ilçemizde birden sürüyor. Şebekeler yenilenirken, branşman hatları da tamamen değiştiriliyor. Önümüzdeki yıl yaz ayına kadar devam edecek çalışmalar tamamlandığında, kent içinde arızaya neden olan eski şebekemiz kalmayacak” diye konuştu.
Çalışmalar kapsamında Karabağlar ilçesinde Bozyaka, Uğur Mumcu ve Uzundere, Konak’ta Atamer, Alsancak, Bornova’da Karacaoğlan, Meriç, Çamkule, Narlıdere’de Yeni Kale, Balçova’da İnciraltı, Buca’da Seyhan, Enhoşlar, Yeşilbağlar, Çiğli’de Atatürk, Evka - 2, Bornova’da Pınarbaşı, Atatürk, Mevlana ve Kızılay mahallelerinde şebeke yenileme çalışması yapılacak.

Editör: TE Bilişim