Foça yöresinde yaşayan foklar, foto-kapana gülümsüyor Foça yöresinde yaşayan foklar, foto-kapana gülümsüyor
Foça Liman Başkanlığı ile Foça Yelken Gurubu iş birliğinde düzenlenen yarışlarda toplamda 20 tekne yelken açtı. Toplamda 20 teknenin 3 ayrı kategoride yer aldığı yarışların startı Foça İngiliz Burnu Yarımadası mevkiinden verildi. İncir adası, Fener Adası, Orak Adası, Hayırsız Ada ve Aslan Burnu rotalarını takip ederek, 18 millik parkurda yarışan tekneler kıyasıya mücadele verdi.
Renkli görüntülere sahne olan yarışlarda yelkenlerini Foça meltem rüzgarı ile dolduran denizciler, hafta sonu tatilini Foça sahillerinde değerlendiren yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle izlendi.
Dereceye giren teknelerin yarışmacıları kupalarını canlı müzik ve kokteyl eşliğinde düzenlenen ödül töreninde Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ'ın elinden aldı.
Foça Liman Başkanlığı tarafından açıklanan sonuçlara göre; Ahşap sınıfında 'Bakış' adlı teknesiyle Koray Bakış birinciliği, 'Başak' adlı teknesiyle ikinciliği Birol Kahraman üçüncülüğü ise 'Kiraz' adlı teknesiyle Osman Emsun elde etti.
10 Metre altı yelkenli tekneler sınıfında da; birinci 'Sunfun' adlı teknesiyle Seyfi Ersoy, İkinci 'Esmeralda' adlı teknesiyle Caner Güçal, üçüncü ise 'Emelim'adlı teknesiyle Hasan ve Emel Özcan çifti oldu.
10 Metre üstü yelkenli tekneler sınıfında ise birinciliği Melih Atalay 'Tutku' isimli teknesiyle, ikinciliği Birol Yaraş 'Berkay' isimli teknesiyle, Üçüncülüğü de Can Camcı 'Mydreams' isimli teknesiyle kazandı.
Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Foça Liman Başkanı Cihan Duman, Foça'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama etkinliklerinin gün içersinde yağlı direk,yüzme, denizden tabak çıkarma, su topu gibi çeşitli yarışmalarla devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim