İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Kent dönüşümü çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan binaların yıkımında da sona yaklaşıyor. Kale’de bir yandan konutlar yıkılırken bir yandan da hem yıkım alanını temizlemek için kamyonlar peş peşe sefer yapıyor hem de ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Heyelan bölgesindeki düzensiz kentleşme nedeniyle çarpık yapılaşmanın göbeğinde kalan Kadifekale, artık kentin pek çok yerinden rahatlıkla görülebiliyor. Çalışmalar kapsamında, Yeşildere Caddesi tarafında kalan diğer konutların da yıkılmasıyla birlikte Kadifekale, eski günlerinde olduğu gibi yeniden tüm çıplaklığıyla algılanabilir hale gelecek. Yıkım ve moloz kaldırma işlemleri sürerken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kale’nin rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi ve bölgede bir yeşil doku oluşturulması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Alanın 50 bin metrekarelik bölümü şimdiden ağaçlandırıldı.

TOPLAM BİN 968 AFETE MARUZ BÖLGE BİNASI YIKILACAK

Kadifekale’deki heyelan bölgesinde Eylül 2007’de başlanan yıkımlarda 9 adet, 2008’de 118 adet, 2009’da 96 adet ev yıkılırken, burada oturan vatandaşların Uzundere konut alanına yerleşmesiyle birlikte hızlanan çalışmalarda 2010 yılında 921 konut, 2011 yılında ise 709 konut yıkıldı. 2012 yılı çalışmalarında şu ana kadar yıkılan konut sayısı 57. Bölgede kademeli olarak bin 968 konut yıkılacak.

Bakanlar Kurulu’nun 1977 yılında “Afete Maruz Bölge” ilan ettiği İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki bin 968 konut için 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.

İzmir Haberleri



Editör: TE Bilişim