Dünya Kadınları Doğal Güzellikten Yana Dünya Kadınları Doğal Güzellikten Yana
Düşevi Oyuncuları "Samsun Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi"ne ve "meme kanseri"ne dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile 3 oyunla sahneye çıktı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi"ne destek amacı ile Gazi Sahnesi'nde Düşevi Oyuncuları tarafından sahnelenen "Süreyya" isimli oyunu izledi.
Tiyatro oyunu sonrası bir konuşma yapan Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, "Sayın Valimizin eşi Hülya Aksoy Hanımefendi'nin koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'ne destek amaçlı 3 günde üç farklı oyunla Samsun'da tiyatro severlerle birlikte olacağız. Bu üç oyunla daha önce birçok kez kadınların dertlerini, varoluş çabalarını, düşüncelerini, yaşadıklarını sahnedeki performanslarına taşıyan tiyatro, bu kez Anadolu da kadın olmak duygusu üzerine kurulmuş 'Anadolu Kadınları', gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden tiyatroya uyarlanan kadına yönelik şiddete dikkat çeken '3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' ve meme kanseri olduğunu öğrenen bir aktristin hikayesi 'Süreyya' adlı oyunları seyirci ile buluşturacağız. Kadın sağlığına dikkat çekmek amacı ile sahnelenen oyunlarımız, 26, 27, 28 Şubat tarihlerinde Samsun Gazi Sahnesi'nde ücretsiz olarak izlenebilecek" dedi.



Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmasında, "Bugün güzel bir oyunu hep beraber izledik. Samsun'da kurulan ve bugün 15. yılını kutlayan Düşevi Tiyatro Topluluğu'na çok teşekkür ediyoruz. Bunun için ayrı bir mutluluğu yaşıyoruz. Bugüne kadar vermiş olduğu eserlerle ortaya koymuş oldukları oyunlarla toplumda sanat bilincinin gelişmesinde, toplumsal duyarlılığın artmasına önemli katkılar sağlamışlardır. Onları kutluyor, tebrik ediyorum. Bugün bu proje kapsamında bizlerle beraber olup destek verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi Samsun'da kadınlarımızın karşı karşıya olduğu en önemli risklerden birisini oluşturan 'Meme Kanseri' konusunda bir çalışma başlattık. 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' olarak adlandırdığımız bu projede hedefimiz, Samsun'daki 350 bin civarındaki kadına 3 yıl içerisinde ulaşabilmektir. Şu ana kadar yaklaşık bir yıllık bir süreçte 60 bin kadına ulaşmış durumdayız. Bu konuda toplumu bilinçlendirmek ve duyarlılığı artırmak adına Düşevi Oyuncularımızın bugün sahnelediği eserde de kadınlarımızın kendilerine biraz daha bakmaları, duyarlı olmaları ve kanser konusunda hassasiyetleri öne çıkarmak bakımından bu oyunun bize verdiği mesajları da çok iyi algılamalıyız" diye konuştu. Daha sonra sahnede Düşevi Oyuncuları Tiyatro Topluluğu'nun kuruluşunun 15. yılı dolayısı ile Vali, eşi, protokol üyeleri ve oyuncular tarafından kutlama pastası kesildi. Düşevi Oyuncuları Tiyatro Topluluğu'nun gösterisini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Vali Yardımcıları Mustafa Özer ve Haluk Şimşek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Atakum Kaymakamı Salim Demir ve eşleri ile İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

Editör: TE Bilişim