Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kahramanmaraş'ta korkutan deprem
Kahramanmaraş Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan Başkan Poyraz, 24 saat esasiyle Kahramanmaraşlılara hizmet ettiklerini ifade ederek, özellikle kültürel alandaki hizmetlerin artarak devam ettiğini söyledi.
Kahramanmaraş’ın en önemli tarihi değerlerinden olan Bakırcılar ve Saraçhane Çarşıları’nın restore edilmesi için Doğaka’dan haber beklediklerini dile getiren Poyraz, “Doğaka’ya sunduğumuz 3 yeni projemiz desteklenmeye değer bulundu. Bunlar Bakırcılar Çarşısı ve Saraçhane Çarşısı ile Cumhuriyet Hanı. İnşallah en kısa sürede ihale aşamasına geçip, bu değerlerimizi restore ederek turizme kazandıracağız.” diye konuştu.
Semerciler ve Mazman Çarşıları’nın restore edilebilmesi için hazırlanan projelerin de imza aşamasına geldiğini vurgulayan Poyraz, “İnşallah 2012 yılı içerisinde tüm bu çarşılarımızı bitirmeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi Dedeoğlu Konakları da belediyemiz tarafından restore edildi. Şimdi buraların düzenlenmesine sıra geldi. Buralar kentimizin dokusunu yansıtan birer müze görünümüne kavuşacaklar. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımız kentimiz hakkında çok şey öğrenecekler. Tüm bu çalışmalarımız kentimizin turizm potansiyelini daha da artırmak, Kahramanmaraş’ı daha çok ziyaret edilen bir yer haline getirmek için.” şeklinde konuştu. Daha sonra belediye encümeni ile çeşitli komisyonlarda görev alacak meclis üyeleri gizli oyla seçildi. Gündemde bulunan maddelerin karara bağlandığı toplantıda, belediye birim müdürleri de 2011 yılı faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci’de verdiği brifingle, müdürlük çalışmalarını anlattı. 2011 yılını yoğun çalışma temposuyla geride bıraktıklarını ifade eden Semerci, 2012 yılının da kültürel faaliyetler noktasında verimli geçeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim