Hollywood yıldızı boğazı yüzerek geçti Hollywood yıldızı boğazı yüzerek geçti
Çanakkale'nin Biga ilçesinde, anne ve babası ile pikniğe giden Ramazan Bekçi (13) ve Serap Bekçi (15) kardeşlerin denize kaçan topu hayatlarına mal oldu. Topu almak için suya giren kardeşler, dev dalgaların arasında kaldı. Açığa sürüklenip boğulan çocukların cansız bedenleri dakikalar sonra sudan çıkarılabildi. Kabusa dönen piknikten arta kalan manzara yürekleri dağladı. Evlatlarını yitiren anne ve baba, sinir krizleri geçirdi.
Yardım istediler
Biga'nın Örtülüce köyünde ikamat eden Nuran ve Muhsin Bekçi çifti, önceki gün, çocukları Ramazan ve Serap ile birlikte piknik yapmak için Aksaz köyü sahiline gitti. Aile piknik yaptığı sırada, sahilde oynayan Kocagür Ortaokulu öğrencisi iki kardeşin topu denize kaçtı. Şiddetli rüzgar ve dev dalgaların açığa doğru sürüklediği topu almak isteyen kardeşler, birlikte denize girdi. Ancak yüzmeyi çok iyi bilmeyen iki kardeş, aniden derinleşen denizde suya batıp çıkmaya başladı. Çırpınan abla kardeş kısa sürede gözden kayboldu. Yüzme bilmeyen baba Muhsin Bekçi ile eşi Nuran Bekçi'nin feryadları yürekleri dağladı. Evlatları gözleri önünde boğulan anne baba sinir krizi geçirdi. Koşarak yakındaki köye giden baba Muhsin Bekçi, birkaç dakika sonra yanında köylülerden Hüseyin Kandemir ile birlikte döndü. Hemen suya atlayan Kandemir, iki küçük kardeşin cansız bedenlerini sudan çıkardı.
Çocuklara ilk müdahale 112 Acil Servis ekiplerince sahilde yapıldı. Çok su yuttuğu ve hayati fonksiyonları durduğu belirlenen kardeşler, ambulansla Biga Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Ramazan ve ablası Serap, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayata döndürülemedi. Kardeşlerin boğularak yaşamını yitirdiği belirlendi. Evlatları gözleri önünde can veren Bekçi çifti ise sinir krizi geçirdi. 
Editör: TE Bilişim