Kanser vakalarının üçte biri düzenli taramalar sayesinde önlenebiliyor Kanser vakalarının üçte biri düzenli taramalar sayesinde önlenebiliyor
İstanbul Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi kökenli Opr. Dr. Atilla Kanca'nın Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlamasıyla kalp ameliyatlarında önemli atılımlar gerçekleşti. Başhekim Yardımcısı Atilla Kanca yönetiminde hastanede yapılan kalp ameliyatı ve anjiyografide sağlanan başarı dikkat çekiyor.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2011 yılında Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Polikliniklerinde 46 bin 924 hasta muayene edildi. Atilla Kanca ve ekibi ise aynı dönem içinde 267 hastaya By-Pass ameliyatı, 2 bin 250 hastaya da anjiyo yaptı.
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Atilla Kanca, hastanedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladıklarında bir yıl içinde 250 kalp ameliyatı yapmayı hedeflediklerini belirten Kanca, birinci yıl bittiğinde hedeflerini aştıklarını gördüklerini söyledi. Yaptıkları ameliyatların sıradan ameliyatlar olmadığını ifade eden Kanca, "Kolay vakalar başka merkezlerde ameliyat edilirken, zor vakalar bizlere geldi. Diyalize giren böbrek hastaları bile kalp ameliyatı olmak için bize geldi. Başka sistem hastalıkları var olan kalbinden koronerleri hasta olanlar da bizi tercih etti. Biz bütün bunların hepsini gayet başarılı bir şekilde ameliyat ettik. Dünya literatürünün yazdığı seviyede ameliyat ettik. 8 tane daha uzman arkadaşımızla birlikte ameliyata giriyoruz. Her biri aldıkları diplomalarında bir kliniği ve bir laboratuvarı tek başına yönetecek arkadaşlar. Onlarla birlikte her gün bir veya iki gerekirse 3 ameliyat yapıyoruz. Hastane idaresinin çok büyük desteğini görüyoruz. Samsun dışından çevre illerden de çok miktarda hasta geliyor. 35 yıllık mesleki geçmişim var. Bunun büyük bir bölümü İstanbul Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçti. Buradan çok miktarda hasta geldi. İstanbul'da görev yaparken bu bölgeden gelen hastalar ve yakınları da Samsun'da bizleri tercih ediyor. Hasta sayımız her geçen gün artıyor. Samsunlu olduğum için bu bölgede hizmet vermek beni mutlu ediyor" dedi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. S.Sırrı Kılıç ise, "Gerek anjiyo olunup stentlerin takılması konusunda gerekse onların sonucunda ameliyat olmasına karar verilen hastaların ameliyatları çok başarılı. Şuanda klinik şef yardımcısı arkadaşımız Atilla Kanca, bu konuda İstanbul'da çalışmış çok başarılı bir hekimimiz. Şimdi burada ameliyatlarını çok başarılı bir şekilde yapıyor. Ameliyat olan vatandaşlarımız çok memnun. Komplikasyonları çok düşük. Gerek yoğun bakım yatağı olarak gerek alet edevat gerekse beceri olarak hastanemiz vatandaşın hizmetinde" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim