Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Protokol kapsamında Şifa Üniversitesi’nin tüm öğrencilerine bilgilendirme toplantıları yapılırken, Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi çalışanları da Kızılay’a kan bağışladı. 
Şifa Üniversitesi ile Türkiye Kızılayı İzmir Kan Bağışı Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında önce öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı ardından da ilk kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi çalışanları, gönüllü olarak kan bağışında bulundu. Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi personelinin talebi ile Türk Kızılayı Kan Merkezi ekipleri, hastaneye gelerek, bir gün boyunca uygun kriterleri sağlayan gönüllülerden kan bağışı kabul ettiler. Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, İzmir ve yakın bölgelerdeki 155 hastaneden 153 tanesinin kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, kan ihtiyacının sürekliliğine ve büyüklüğüne dikkat çektiler.
KAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ
Şifa Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Direktör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Uyar ise hekim ve sağlık çalışanları olarak kan bağışının ne denli hayati bir ihtiyaç olduğunu en iyi bilen kişiler olduklarını söyledi. Uyar, “Üniversitemiz ile Kızılay Kan Merkezi arasında imzalanan protokolü hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Hastanelerde mesai yapan kişiler olarak da bu ihtiyacı en iyi bilenler kişileriz. Bugün yaklaşık 80 arkadaşımız kan bağışlamak üzere başvurdu. Hatta Kızılay Kan Merkezi ekiplerinin hastanemizde olduğunu duyan hastalarımız da katılmak istediler, bu bizi çok sevindirdi. Güzel bir çalışma oldu. Hem burada çalışma yapan Kızılay ekibine, hem de büyük bir istekle gelerek kan veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim