Kanser vakalarının üçte biri düzenli taramalar sayesinde önlenebiliyor Kanser vakalarının üçte biri düzenli taramalar sayesinde önlenebiliyor
İngiltere'deki Ulusal İstatistik Dairesi tarafından yayımlanan araştırma, kanser karşısında kadın ve erkeklerin eşit olmadığını gösterdi.
Araştırmada, 18 yaşında erkek ve kız çocuklarının kansere yakalanma riskinin aynı olduğu belirtildi. Bu yaşta, erkeklerin daha çok testis, kız çocuklarının ise cilt ya da lenf kanserine yakalandığı vurguladı.
Ancak araştırmacılar 30 ila 40 yaşında kadınların, bugün 173 kadından birini etkileyen meme kanserine yakalanma riskinin iki kat arttığına dikkati çekti.
Erkeklerin ise en sık rastlanan prostat kanserinden 55 yaşına kadar "korunabildiği" belirtildi.
55 yaşından sonra ise eğrinin tersine döndüğü, prostat kanserinin dışında erkeklerin akciğer ve bağırsak kanserine çok daha fazla yakalandığı açıklandı.
Araştırmada ayrıca, herhangi bir kanser türüne yakalanan ve hayatta kalan kadınların sayısının erkeklerden daha fazla olduğu vurgulandı. Bunun, kadınların erken teşhis konusunda daha duyarlı olmasından kaynaklandığına işaret edildi.

Editör: TE Bilişim