Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
 Emniyet Genel Müdürlüğü, bir dönem katlanabilir demir cop kullanmayı planlamıştı. Ancak ağır ve kullanışsız olan bu coplardan vazgeçip, daha hafif ve dayanaklı karbon coplara yöneldi. 

KARBON COPUN ÖZELLİKLERİ 

 Emniyet, poliüretan copların yerine kullanılacak karbon coplardan deneme amacıyla ilk etapta bin adet sipariş vermeyi planlıyor. Karbon malzemeden yapılan bu coplar, dayanıklılıyla ön plana çıkıyor. Katlandığında boyu 20 santimetre kadar düşen coplar, halen kullanılan 60-65 santimetre uzunluğundaki poliüretan copların aksine özel kılıfı sayesinde kolaylıkla taşınabiliyor. Karbon coplar polisin halen kullandığı coplara göre daha hafif olacak. 

ÖNCE BÜYÜK İLLERDE KULLANILACAK 

 ABD ile bazı AB ülkelerinin polis teşkilatlarında da kullanılan karbon copların ilk etapta büyük şehirlerde denenmesi planlanıyor. Asayiş polislerince kullanılacak yeni coplar, daha sonra mevcut kullanılan copların yerini alacak.  

 Sadece asayiş olaylarında suçlulara karşı kullanılacak bu coplar, çevik kuvvet polisine dağıtılmayacak. Böylece karbon copların toplumsal olaylarda eylem yapan göstericilere karşı kullanılmasının önüne geçilmiş olacak.. 

Hafifliği sayesinde hareket kabiliyetini arttıran bu coplar , ani bir saldırıya maruz kalan polisin silahını kullanması yerine, belinde taşıyacağı bu copla kendini savunmasını sağlıyor.

ÖLÜMCÜL YERLERE VURULMAYACAK 

 Mevcut coplara göre çok daha dayanıklı olduğu belirtilen karbon copların, açılırken çıkardığı sesten dolayı suçluda psikolojik etki yaratması da hedefleniyor.  

Güvenlik güçlerine bu copların kullanımı konusunda 2 günlük eğitim verilecek. Polis, müdahale sırasında mevcut coplarda olduğu gibi yeni coplarlada da vücudun ölümcül yerlerine vurmayacak. 
Editör: TE Bilişim