Konak’ta İşçiye Ek Destek Konak’ta İşçiye Ek Destek
‘Güzel Bir Türkiye’ hayali ile hayata geçirilen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen törenle, 2011 yılının en iyi vali ve belediye başkanları ödüllendirilirken, vali ve başkanlardan oluşan koro da geceye damgasını vurdu. Prof.Dr. Cevat Geray başkanlığında Türkiye’nin kendi alanında in seçkin isimlerinden oluşan seçi kurulun başarılı bulduğu projeler ödüllendirildi.

Kültür Sanat Ve Turizm Etkinlikleri Kategorisinde ise Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan ‘Neşe ve Karikatür Müzesi Projesi’ ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü’ne layık görüldü. Başkan Tartan daha önce de Abacıoğlu Han projesi ile Philippe Rotthier Avrupa Mimarlık Yarışması’nda ödülüne, belediyecilik alanında özgün projeleri desteklemek amacıyla Antalya’da düzenlenen ‘Üretken Belediye Proje Yarışması’ndan Ümran Baradan ‘Oyun ve Oyuncak Müzesi’ ile biricilik ödülü, ÇEVKO tarafından ‘Çevreye En Duyarlı Belediye Başkanı’ ödülü ve İzmir Kız Lisesi tarafından da 'Yılın Altın Adamı' ödülüne layık görülmüştü.

Kentlerin güzelleşmesi, modernleşmesi ve geleceğe değerli miraslar olarak kalacak başarılı projelerle daha da ileriye gitmesi amacıyla Özelkalem Dergisi’nin 4 yıl önce başlattığı ve her yıl daha geniş bir katılımla, büyüyen bir coşkuyla düzenlediği 4. Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Töreni, bu yıl Philips’in ana sponsorluğunda muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin her yerinden valilerin, belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri çok özel projeler, Türkiye’nin uzman jürisi tarafından değerlendirildi. Projeler, toplam 9 kategori ve 6 kulvarda yarıştı. Projeleri titizlikle ve ödül kriterlerine sadık kalarak değerlendiren jüri, bu yıl verilmesi planlanan 54 ödülden 26’sını ödüle lâyık buldu.
Törende, Türkiye’nin en değerli sanatçılarından İnci Çayırlı’nın yönettiği ve ödül alan valiler ile belediye başkanlarının yer aldığı Türk Sanat Müziği korosu gecede 6 eser seslendirerek ödül törenine büyük renk kattılar. Valiler, belediye başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 davetlinin katıldığı görkemli törenin sunuculuğunu ise televizyon dünyasının en saygın isimlerinden Ayşenur Yazıcı üstlendi.


Editör: TE Bilişim