Kars'ta şap hastalığından 600 hayvan telef oldu Kars'ta şap hastalığından 600 hayvan telef oldu
 Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Sarıkamış ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Asboğa köyü yakınlarında meydana geldi. Bayraktepe Kayak Merkezi’nden kalkan ve içinde 4 kişinin bulunduğu balon, aşırı rüzgar nedeniyle acil iniş yapmak istedi. Bu sırada pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu (61) düşerek başını kayalıklara çarptı. Balonda bulunan Ali Şibik yaralanırken, diğer iki kişi Recep Dinlemez ile Süleyman Kara yara almadan kurtuldu. Ayağı kırılan Şibik, Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün sabah 08.00 sularında özel bir firma tarafından balon kaldırılıyor. Küçük çaplı bir balon, 5 kişilik. Balonda 4 kişi var. Balon yaklaşık yarım saat havada gezindikten sonra inişe geçtiği esnada yere sert bir iniş yapmak suretiyle yerdeki büyük taşlara çarpıyor” dedi.
Ermiş, “Çarpma sonucunda balonun öğretmeni Hüseyin Özkan Büyükoğlu balondan düşerek kafasını taşa çarpıyor. Hemen ambulansları yöreye yönlendirdik. Jandarma ekiplerimiz olay yerine intikal ettiler. Ambulans vardığı sırada Hüseyin Özkan Büyükoğlu adlı şahsın yerde baygın ve hatta kalbinin çalışmıyor olduğu tespit edildi. Acil 112 ekiplerinin müdahalesi sonucu söz konusu şahsın kalbi tekrar çalıştırılarak Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne acilen yaralı getirildi. Ancak durumu çok riskli olan vatandaşımız tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İki vatandaşımızın herhangi bir yarası yok. Bir vatandaşımızın bacağı kırılmıştı, o da Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi” diye konuştu.
Öte yandan, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim