Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı
Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren çetenin yönetici kadrosunda yer aldığı iddia edilen ve çete lideri avukatın amcası olan CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay tahliye oldu. 
Mahkeme heyeti, çete liderinin akrabası Ali Alabay'ın da bulunduğu 13 kişinin tutukluluğuna devam kararı verdi. 3,5 milyon TL dolandırıcılık yaptığı iddia edilen çete üyelerinin tüm mal varlıklarına el konulmuştu.

23 KİŞİDEN 18'İ TUTUKLANDI
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suç örgütü kurarak özellikle Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir gruba operasyon yaptı. Liderliğini İzmir Barosuna kayıtlı Avukat Devrim Alabay ile örgüt yöneticileri olan amcası CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay ile Ali Alabay'ın yaptığı iddia edilen suç örgütünün üyesi olduğu iddia edilen 40 kişi gözaltına alındı. 39 mağdurun şikayetinde toplam 3.5 milyon liraya yakın dolandırıcılık yapıldığı ileri sürüldü. Adliyeye sevk edilen aralarında çete lideri olduğu iddia edilen Avukat Devrim Alabay'ın da bulunduğu 23 kişiden 18'i tutuklandı. Süphelilerin bankalardaki yaklaşık 3.5 milyon TL paraları ile çok sayıda lüks araba ve işyeri, ev gibi gayrimenkullerine el konuldu.

SAVCI REKOR CEZA İSTEMİŞTİ
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın tarafından hazırlanan iddianame 436 sayfa ve 88 ek klasörden oluştu. İddianamede, kent genelinde özellikle Karşıyaka İlçesinde organize suç örgütü kurarak faaliyet gösteren grubun işledikleri ileri sürülen suçlara yer verildi. Örgüt lideri Avukat Devrim Alabay'a 1653,5 yıl ve müebbet, amcası CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'a 1675,5 yıl ve müebbet ile Ali Alabay'a 1623,5 yıl ve müebbet hapis cezası istedi. Diğer sanıklar hakkında 2 yıl ile 140,5 yıl arasında değişen hapis cezası istedi. Aynı operasyonda tutuklanan Adnan Alabay’ın ağabeyi CHP İzmir eski İl Yöneticisi ve İl Delegesi Arif Alabay cezaevinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

AMCAYA SÜRPRİZ TAHLİYE
İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan ve geç saatlere kadar süren davada, çete lideri Devrim Alabay, amcası CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ile birlikte 18'i tutuklu 23 sanık hakim önüne çıktı. Yapılan savunmaların ardından sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, çete lideri Devrim Alabay'ın amcası CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme diğer 17 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma Mart ayına ertelendi.
Editör: TE Bilişim