Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak! Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
Karşıyaka Kaymakamlığı önünden başlayan kortej yürüyüşünde yerel kostümleriyle renk cümbüşü yaratan yüzlerce miniği Kaymakam Mehmet Emin Avcı, Belediye Başkanı Cevat Durak ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu da yalnız bırakmadı. Her yıl geleneksel hale gelen kortej yürüyüşünde Türk ekibi ile birlikte 22 ülkeden 500’ü aşkın çocuk, vatandaşların yoğun ilgisine, ülkelerinin halk danslarıyla “teşekkür” etti. Kortej yürüyüşü Anayasa Meydanı’nda son bulurken, şenliğin resmi açılışı da buradaki çelenk koyma töreniyle başlamış oldu. Atatürk Anıtı’na çelenk konmasının ardından misafir öğrenciler temsilen Azerbaycan ekibinden bir öğrenci konuşma yaptı.

Karşıyaka Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Uluslar arası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin resmi açılış törenleri öncesinde ise, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, konuk ekipleri makamında ağırladı. Almanya, Gürcistan, Bosna Hersek, KKTC, Rusya, Slovakya, Makedonya ve Türkiye adına Van’dan gelen konuk heyeti makamında karşılayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bu yıl şenliğin 20’ncisini düzenlediklerini CIOFF ‘a üye olan ve en iyi derece alan belediyelerden biri olduklarını belirtti. Başkan Durak, kapıda tek tek misafirlerini karşılarken hepsine iyi dileklerini iletti. Çocuklar için “Onlar bizi Karşıyaka’mızın renkleri, Umarım hoşça vakit geçirirler, dostluğu kardeşliği pekiştirirler. Bu da bizim en büyük kazancımız olur.” dedi.

Başkan Durak’ın makamındaki törenin en ilginç görüntüsü ise, sevimli Rus kızı Ekatarina Lasovaya’nın Türkçe dile getirdiği “Yaşasın barış ve Dostluk” dileği oldu.


Editör: TE Bilişim