Karşıyaka’da seçim ve bayrama çifte kutlama Karşıyaka’da seçim ve bayrama çifte kutlama
Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Gölge Şekeramber ve mezzosoprano Ferda Yetişer, “Önce İnsan Sonra Kadın Olmak” içeriğiyle gerçekleşecek olan şan konserinde opera repertuarının önemli parçalarını; 11 Mart 2013 Pazartesi günü saat 20.30’da kadınlar için yorumlayacak. Sanatçılara piyanoda Ankara Devlet Opera ve Balesi korrepetitörlerinden piyanist Aylin Özuğur eşlik edecek.
Titizlikle hazırlanan program iki bölümden oluşuyor. Sanatçılar ilk bölüme Rossini, Çaykovski, Beethoven, Glinka, ve Vilboa gibi önemli bestecilerin arya ve düetlerini yorumlayarak başlayacaklar. Kısa bir aranın ardından Schumann, Brahms, Offenbach ve Rossini’nin yine tanınmış arya ve düetlerini seslendirecek.
Konuk sanatçılarımızın ortak noktası Ankara Devlet Operası’nda çalışıyor olmaları. 1979 yılında Sofya’da gerçekleştirilen uluslararası şan yarışmasında “En İyi Bulgar Şarkısı Yorumcusu” ödülünü kazanan Gölge Şekeramber, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde şan pedagogu olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Birçok opera eserinde mezzosoprano partilerini yorumlayan; Rusya, Gürcistan, Moldova, Almanya, Yunanistan ve Pakistan’da konserler veren Ferda Yetişer, 2012 yılında New York ve Kahire’de Adnan Saygun’un “Yunus Emre Orotoryosu”nu büyük bir başarı ile seslendirmiştir. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi piyano bölümünde master eğitimini yüksek şeref öğrencisi olarak tamamlayan, yurtiçinde ve yurtdışında birçok konser veren Aylin Özuğur, aynı zamanda master eğitimini tamamladığı üniversitenin piyano bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Editör: TE Bilişim