Türkiye Haritası Kırmızıya Boyandı Türkiye Haritası Kırmızıya Boyandı

Yüzlerce Karşıyakalının katıldığı törende bando eşliğinde marşlar çalındı, zafer sloganları atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “5 yıl boyunca Karşıyaka’ya hizmet ettim. Artık 30 ilçeye hizmet edeceğim ancak Karşıyaka’nın yeri her zaman ayrı olacak. Yıldız Başkanımıza sonsuz başarılar diliyorum” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal ise “Karşıyaka için durmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz  veriyorum. Cemil Bey’in desteğini de alarak, Karşıyakamızı Türkiye’nin gözbebeği yapacağız” dedi.
 
Belediye Ana Hizmet Binası önünde gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, parti üyeleri, belediye çalışanları ve yüzlerce Karşıyakalı katıldı. Karşıyaka’nın yeni Başkanı B. Yıldız Ünsal, bando eşliğinde “Yıldızların Altında” şarkısı ile karşılandı. Tugay ve Ünsal dakikalarca alkışlandı.
 
Başkan Tugay, “Karşıyaka Belediye’mizin çok değerli çalışanları değerli mesai arkadaşlarım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok değerli üyeleri. Bugün aramızda bulunan değerli yoldaşlarım ve bizimle birlikte olan sevgili Karşıyakalılar, hepinizi sonsuza kadar sürecek sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bundan 5 yıl önce burada yine bir devir teslim töreni ile bu binadan içeri adamımı atmış, 5 yıllık görevin sorumluluğunu almıştım. O süre içerisinde başımıza neler geleceğini bilmiyorduk ama hep beraber paylaştığımız çok güzel anlarımız oldu. Zorluklar yaşadığımız pandemi oldu, deprem oldu, benzer sıkıntılarımız oldu. Neticede bugüne vardığımızda aklımda kalan şey sadece gösterdiğiniz dostluk, dayanışma, çalışkanlığınız, dürüstlüğünüz, Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve ilkelerine olan bağlılığınız. Bu kentin asil insanları ve gerçekten sadece Karşıyaka’nın değil İzmir’in sorumluluğunu taşıyan, cumhuriyetin sorumluluğunu taşıyan Türkiye’nin aydınlığının sorumluluğunu taşıyan güzel insanlar gözümün önüne geliyor” dedi.

“KARŞIYAKA’YA OLAN SEVGİMİZ VE BAĞLILIĞIMIZDA BULUŞTUK”
Zamanın hızla akıp geçtiğini söyleyen Tugay, “Bugün bulunduğumuz anda sizlerin de bildiği gibi kazandığımız zaferle, gurur duyduğumuz zaferle yarına artık çok büyük bir umutla bakıyoruz. Bu umudun aynı zamanda bizlere yüklediği sorumluluklar var. Bunların elbette farkındayız. Yürekten söylüyorum; belediye hizmetleri belediye çalışanlarıyla beraber yürüyor. Sadece başkanın çalışmasıyla olmuyor. Beraber emek harcadığımız siyasi yol arkadaşlarımız var. Belediye meclis üyelerimiz var. Bu dönemde onlara da özel olarak teşekkür etmek isterim. Gerçekten herkes özveriyle çalıştı. Yani sadece meclis toplantılarında olan değil aynı zamanda sorunla baş etmek üzere pandemisinde, depreminde, her zor gününde sokakta olan arkadaşlarımız oldu. Bu nedenle onlara ve yeni dönemde görev alacak olan meclis üyelerimize hem teşekkür ediyorum hem de önümüzdeki dönem için başarılar diliyorum. Tabii en büyük başarı dileğim yeni başkanımız sayın Yıldız Ünsal’a. Cumhuriyete bağlılığımızla, Atatürk’e sevgimizle, Karşıyaka’ya olan sevgimiz ve bağlılığımızla biz onunla ortak noktada buluştuk. Hep beraber Karşıyaka’ya hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“SİZLERİ ÖZLEMEYECEĞİM, ZATEN ARANIZDA OLACAĞIM”
Yeni dönemde İzmir’in 30 ilçesine hizmet edeceğini vurgulayan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karşıyaka’ya duyduğum minneti, sevgiyi tarif etmeye kelimeler asla yetmez. Bu sevgiyi ve minneti önümüzdeki 5 yıl Karşıyaka’ya yapacağım hizmetlerle göreceksiniz değerli Karşıyakalılar. Bize emanet edilen bir şehir, milyonlarca insan, şanlı bir tarih, bir ülke var. Bunun bilincindeyiz, bu emanete karşı bugüne kadar bir gramlık bir ihanet içerisinde olmadım, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum, önümüzdeki hiçbir dönemde de olmayacak. Sizleri çok sevdiğimi, Karşıyaka’ya gönülden bağlı olduğumu hiçbir zaman unutmayın. Sizleri özlemeyeceğim, zaten aranızda olacağım. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın İzmir ve yaşasın Türkiye Cumhuriyeti demek istiyorum” diye konuştu.

Tugay burada yaptığı konuşmasının ardından, “Sizden özel bir ricam var. Biraz ileride Zübeyde Annemiz yatıyor, Atatürk’ümüzün emaneti. Onun duyacağı şekilde Mustafa Kemal’in Askeri olduğumuzu hep beraber söyleyebilir miyiz?” diye çağrıda bulundu. Kalabalığın eşliğinde Mustafa Kemal’in Askeri olduğunu yüksek sesle dile getiren Tugay, Karşıyaka Belediyesi Bandosu’ndan kendisi için İzmir Marşını çalmasını istedi. Her iki başkan ve tüm Karşıyakalılar marşı hep bir ağızdan coşkuyla söyledi. Törenin finalinde Kaf Kaf sloganı atıldı.

“YILDIZ ÜNSAL’A GÖREVİMİ DEVRETMEKTEN ONUR DUYUYORUM”
Başkanlık makamını B. Yıldız Ünsal’a devreden Başkan Tugay, “5 yıllık görev süremin sonunda bayrağı devralacak olan Cumhuriyet Halk Partili başkanına, çok değer verdiğimiz kadın belediye başkanlarından sayın Yıldız Ünsal’a bugün görevimi devretmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Benim için bundan sonrası başka bir hikâye ama Karşıyaka’nın değeri ve önemi hiçbir zaman inkâr edilemez. Hepimiz için özel bir kent olarak hizmet etme onurunu her zaman yaşayacağımız bir yer. Bu onuru yüreğinde hissederek bu hizmeti gerçekleştireceğine hiçbir şüphe duymadığım, Karşıyaka’nın köklü ailelerinden birinin ferdi olan, bu kentte büyümüş olan Yıldız Hanım’a, bu görevi devretmek benim için çok daha özel bir onur, özel bir duygu. Başarılı olacağına dair hiçbir şüphem yok. Ben de büyükşehir belediyesi üzerinden Karşıyaka’ya yapacağım hizmetlerle onunla bu sorumluluğu paylaşacağım için çok özel bir kıvanç duyuyorum. Karşıyaka’mıza hayırlı olsun. Yeni seçilen meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Onlara da yeni dönemde başarılar diliyorum. Partimize hayırlı olsun. İzmir’imize hayırlı olsun. Dilerim hep güzel günler yaşarız, hep başarılarda, iyi günlerde buluşuruz. Ama ne zaman bana ihtiyacınız olursa koşup gelmeye hazır olduğumu ifade ederek hayırlı olsun diliyorum” ifadelerin kullandı.

“KARŞIYAKA TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK”
Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini devralan B. Yıldız Ünsal, ise “Çok yoğun geçen bir seçim maratonundan sonra önce Karşıyaka ve İzmir’de sonra Türkiye’de çok güzel bir sabaha uyandık. Sabah gözümüzü açtık herkes çok mutlu ve umutlu. Bundan sonra da bu umut bizi çok iyi yerlere götürecek. Biz de bu seçimle bunun bir parçası olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz. Aslında biz çifte sevinç yaşıyoruz. Çünkü 5 yıl Karşıyaka’mıza hizmet etmiş değerli başkanımız Cemil Tugay Büyükşehir Belediye Başkanı oldu bizim için onurdur. Ben de ondan görevi devraldım. Çok mutluyum. Yoğun bir seçim dönemiydi, çok emek verdik, benimle birlikte olan tüm arkadaşlarıma, yalnız bırakmayan tüm dostlarıma, sandıklarda bize oy veren herkese, kıymetli ilçe başkanımın önderliğinde tüm ilçe örgütümüze minnettarım. Cemil Başkanımız ile birlikte işimiz uzun. Bizden desteğini çekmeyecek bize söz verdi. Karşıyaka’yı bir Avrupa ülkesindeki kentler gibi yapacağız. Karşıyaka için durmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz  veriyorum. Cemil Bey’in desteğini de alarak, Karşıyakamızı Türkiye’nin gözbebeği haline getireceğiz Bunun için çok çalışacağıma emin olabilirsiniz. Başkanım, birlikte işimiz zor ama biz bunu başaramayacak insanlar değiliz. Sizin yolunuz çok açık. Burayı güzel yönettiğiniz gibi orada da harikalar yaratacaksınız. Bize de destek olacaksınız. Her zaman sizi arayabilirim, biraz sıkıştığımda bile değil” diye konuştu.

Dr. Cemil Tugay, daha önce kendisine Karşıyakalı bir hemşehrisinin hediye ettiğini söylediği bir rölyefi hediye etti. B. Yıldız Ünsal da Başkan Tugay’a çiçek takdim ettikten sonra ilk kez başkanlık makamına oturdu. Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay, B. Yıldız Ünsal, eşi Altan Ünsal ve Selim Ünsal ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Editör: Ajans Ekip