Üretici ve tüketici Karşıyaka’da ‘aracısız’ buluşmaya devam ediyor Üretici ve tüketici Karşıyaka’da ‘aracısız’ buluşmaya devam ediyor
Zabıtaların şikayeti ile haklarında dava açılan 1690 sokağındaki manav Şehmus Gümüş 1 yıl 13 ay 25 gün hapis cezası aldı. Zabıtaların iki ayrı denetiminde iki kez görevlilere saldırıp karşı koyan Ankara İlkokulu sokağındaki manav Aykut Kaşıkçı, Sinan Eyigün ve Cemal Duruşkan’a ise, aynı suçu ikişer kez işlemekten 2 şer yıl 20’şer ay 54’er gün hapis cezası verdi. Davanın görüldüğü 5. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkları ayrıca her müdahil vekil için 1320 TL para cezasına çarptırdı. 
Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Çarşısı’nda yolları işgal edenlere yönelik çalışma yaparken, 1725 sokak ve 1690 sokaklarındaki manavların saldırısına uğramıştı. Polisin araya girmesiyle saldıranlar gözaltına alınmış, zabıtaların şikayeti ile haklarında dava açılmıştı.
Davayı sonuçlandıran mahkeme, Aykut Kaşıkçı, Sinan Eyigün ve Cemal Duruşkan’a “Görevli memura karşı direnme” suçundan 10 ay, “görevli memura görevinden dolayı hakaret” suçundan da 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıkların iyi halini göz önüne alarak bu suçu 1/6 oranında indirdi.
Sanıkların geçmişte sabıkasız, somut hesaplanabilir bir maddi zararın olmaması, sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışları nedenleriyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıklar 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına, sanıkların bu süre içinde benzeri suç işlerlerse hükmün uygulanmasına karar verdi.
Sanık Şeyhmuz Gümüş hakkında da “memura karşı direnme” ve “görevli memura görevinden dolayı hakaret” suçlarından toplam 1 yıl 13 ay 25 gün hapis cezası verilip hükmün okunması ertelendi.
Editör: TE Bilişim