İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 2012-2013 eğitim yılına 45 lisans öğrencisi, 45 lisans üstü öğrencisi ile su ürünleri fakültesinin eğitim vereceğini söyleyen Tekinay, “Eylül ayında eğitim sürecimiz başlıyor. Su ürünleri bölümü önceki yanlış eğitim sistemi yüzünden tercih edilmemeye başladı. Ancak, sektörde işi bilen elemana ihtiyaç fazla fakat bölüme talep yok. Üniversitemiz bünyesinde araştırma - geliştirme (AR-GE) çalışmalarımız ile kaliteli mühendisler yetiştirerek hem öğrencilerimize hem de sektöre, tam uzman ve tam istihdam sağlayacağız. Biz artık sadece kitap üzerindeki eğitimi bırakıp arazi üzerinde de ders işlemeye başladık” dedi.
Balık üretimi için kurulan kapalı devre sisteminde hedeflerinin yüzde 100 verim sağlamak olduğunu belirten Tekinay, şöyle konuştu: “Kapalı devre sisteminde tuzlu suda alabalık yumurtalarını çatlatmak suretiyle yavru üretimini başarmış durumdayız. Bize bu sistemin yararı kullanılan suyu arıtıp tekrar kullanıyoruz. Teknolojiden faydalanarak 40 derece olan bir ortamı 10 dereceye düşürerek alabalık yavru üretimini kolaylaştırdık. Ayrıca öğrencilerimizi balık çiftliklerine götürerek ders vermek yerine üniversitemizin laboratuvar ortamında daha iyi eğitim veriyoruz. Levrek ve çupra balıklarının üretimini yerinde uygulamalı şekilde öğrencilerimize öğretiyoruz. Geniş bir arazi üzerine kurulan tesisimizde hedefimiz Türkiye’de üretilmeyen balıkları getirip üretmek. Burası portatif bir yer. Firmalardan alabalık yumurtalarını anlaşmamız gereği ücretsiz aldık. Bizden tek istedikleri şey ise bilgilerimizi onlarla paylaşmamız.”
İZMİR SU ÜRÜNLERİNİN BAŞKENTİDİR
İzmir’in su ürünlerinin başkenti olduğunu belirten Ahmet Tekinay, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir su ürünlerinin başkentidir. Balık yemlerinin büyük bir bölümü İzmir’de üretilmektedir. Koy ve körfezlerde akademik çalışmaya ihtiyaç bulunmakta. Bu nedenle bilimsel kurumlara ihtiyaç var. Ege Üniversitesi bunlardan birisi ve diğeri de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’dir. Dediğimiz gibi bizim en büyük hedefimiz öğrencilerimizi tam donanımlı yetiştirmek ve sektörün kaliteli eleman ihtiyacına cevap vermektir.” 




Editör: TE Bilişim