Artvin de bir kişi av tüfeği ile kendini vurdu Artvin de bir kişi av tüfeği ile kendini vurdu
 Artvin’de kelebek kaçakçılığına geçit verilmedi. Kaçkar Dağları Milli Parkı Yusufeli Bölümü’nde yabancı uyruklu şahısların üzerinde çeşitli kelebek cinslerinin olduğuna dayalı yapılan ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, kaçakçıları yakaladı. 
Artvin'in Yusufeli İlçesi Altıparmak-Barhal Köy yolu üzerinde iki kişinin kelebek yakaladıklarını gören alan kılavuz adayları, 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğüne Altıparmak-Barhal Yolu üzerinde araç ve ellerinde atraplarla kelebek yakalayıp kutulara koydukları ihbarını yaptı. İhbar üzerine Artvin Şube Müdürlüğü ile Yusufeli İlçe Jandarma Komutanlığının koordineli bir şekilde yaptığı operasyonda, Alman uyruklu M.S. ve R.T.E. adlı iki kişi tespit edildi. Yapılan aramada, 117 kelebek, 10 adet saklama kabı, 6 adet atrap ve çok miktarda saklama poşeti ele geçirildi. Ele geçirilen kelebeklerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi, tür tespitlerinin yapılması, endemik ve nesli tehlike altında olan türlerin araştırılması için Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi dekanlığı yetkililerine teslimi yapıldı.
Yapılan incelemelerde kişilerin kelebekleri yurt dışına çıkarmak istedikleri ve araştırma yapmak için topladıklarını söylediği öğrenildi.


Editör: TE Bilişim