Rize’nin Ardeşen ilçesinde bu yıl 5.’si düzenlenen "Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği" renkli görüntülere sahne olurken, motor sporlarında Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu da şenliğe katılarak tahta arabaya bindi.

Tahta Araba Şenliği’ne, yarışçılar kendi tasarımları olan 67 ilginç tahta araba ile katılırken, lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacıların olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik takmaları da dikkati çekti. Yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır" tabelaları asıldı. Yarışlarda 6 kişilik gruplar halinde start alan yarışmacılar bin 600 metrelik parkurda yarışıldı.


KAZALAR YAŞANDI, YARALANAN OLMADI

Start bayrağı ile başlayan yarışta, sürücüler tehlikeli anlar yaşadı. Bazı tahta arabaların tekeri kırılırken bazı arabalar da devrildi. Tekeri kırılan tahta arabalar nedeniyle bazı yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı. Yarışma sırasında bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığı görüldü.

KENAN SOFUOĞLU ‘RABİA’ İŞARETİ YAPTI

Motor sporlarında, Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu Rize’de düzenlenen Redbull Formulaz yarışlarına katıldı. Sofuoğlu, tahta arabaya binerek yarışa katıldı. Mısır’daki direnişçilere destek veren Kenan Sofuoğlu, Arapça’da 4’üncü anlamına taşıyan ve dünyanın dört bir yanında darbe karşıtlarının simgesi haline gelen "rabia" işareti yaptı.

CHP Eski İl Başkanı Partisini Eleştirdi CHP Eski İl Başkanı Partisini Eleştirdi

Şenlikteki yarışlarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim