İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İstanbul ve Ankara'nın ardından "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" bugün İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde sektörün tüm aktörlerini bir araya getirdi. Zirvede kentsel dönüşüm sürecinde yapılması gerekenler, karşılaşılabilecek zorluklar, paydaşların beklentileri, kentsel dönüşümün ekonomiye katkıları ve daha birçok sorunun cevabı tartışıldı.
Zirveye katılan firmalardan Erkanlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkanlı, Kentsel Dönüşüm'de hedeflerin büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: “Aslında hedefler büyük. 20 yılda 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerçekten bir seferberlik. Bu seferberlikte inşaat firmaları, belediyeler, kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri elele bu seferberliğin içine girme zorunluluğu var. Türkiye’de özellikle büyük kentlerde, İzmir başta olmak üzere, İstanbul ve Ankara’da dahil, ciddi anlamda sağlıksız yapılarla gelişmiş şehirler. Bunların tekrar yıkılıp yeniden sağlıklı yapılara kavuşması gerekir ve oradaki insanlarımızın da deprem riskini minimize etmemiz lazım çünkü öncelikli olarak elbette ki insanın hayatıdır. Bunu yaparken de bu kentsel dönüşümü bir fırsat olarak değerlendirmek lazım ki konuşmalarımızda da söylediğimiz gibi bunu çok boyutlu olarak ele alıp, aynı zamanda bunun mekansal boyutunun dışında, ekonomik olarak, yaşamsal olarak, kültürsel olarak, yeni bir kent tasarlamak, marka şehirler oluşturmak, insanımıza yakışır şehirler yaratmak için de bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor. “
Pakpen Halkla ilişkiler Müdürü Hale Hale Kuyucu ise, kentsel dönüşümde kullanılan malzemenin kaliteli olması gerektiğine işaret ederken, ”Özel sektörün de özellikle kentesel dönüşüm sürecinde kullanılan malzeme kalitesiyle ilgili mutlaka yapması gereken önemli şeyler var. Çünkü burada hem kamunun aldığı önlemler var planlamalar var. Ama burada özellikle tedarikçilerin malzeme üreticilerinin kalite problemlerini mutlaka çözmüş olması gerekiyor” diye konuştu.
Devletin özel sektöre önemli ölçüde destek verdiğini söyleyen Filli Boya Kamu İlişkileri Müdürü Seyhun Ayhan da, şunları kaydetti: “Devletimiz son yıllarda çıkardığı yönetmeliklerle zaten özel sektöre bayağı bir destek veriyor. Aynı zamanda hem sektörün gelişiminden daha ziyade ülkemizdeki bu alanın gelişmesi için çok önemli yasalarla destek veriyor. Tabi bizlerde özel sektör olarak burada en çok bilinçlendirme tarafında yer almayı önemsiyoruz. Filli boya olarak son yıllarda yaptığımız çalışmalarla Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımızı yalıtım konusunda bilinçlendirmeye özen gösteriyoruz.”

Editör: TE Bilişim