Anne kızlarını, baba ise karısını öldürdü Anne kızlarını, baba ise karısını öldürdü
Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı KEP projesini geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldığını belirtti. Kaymakam Batmaz, bu projeyi ilçede uygulamak için Atatürk İlköğretim Okulu rehber öğretmeni İbrahim Demiroğlu’nu geçen yıl 10 günlük kurs için Ankara’ya gönderdiklerini, başarıyla kursu tamamlayan rehber öğretmenin ilçeye döndüğünü ve projeyi hayata geçirme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Avrupa Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nca finanse edilen projenin uygulama süresinin iki yıl olduğunu dile getiren Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, bu projeyle eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi ve başta kız çocukları olmak üzere her düzeyde okullaşma oranının yükseltilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Bu proje için 16 ilin pilot il olarak belirlendiğini belirten Kaymakam Batmaz, projenin uygulandığı pilot illerin, kız çocuklarının orta öğretimi kayıt oranlarında yüzde 50’nin altında kalan illerden seçildiğini, pilot iller arasında Ağrı, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van olmak üzere toplam 16 il bulunduğunu açıkladı. Eğitim ve öğretimde yakalanan başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için önceki yıllarda olduğu gibi 2012-2013 eğitim öğretim yılında da okullara kayıt yaptırıp devamsızlık yaparak okula gitmeyen öğrencileri okula kazandırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Risk Takip Ekibi (RİTA) kurulduğunu belirten Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk ve orta öğretimde okuyan öğrenciler arasında devamsızlık yaparak okula gitmeyen öğrencilerin tespiti için çalışma başlattıklarını ifade etti. 
Kaymakam Batmaz, ilçe genelindeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında kayıt yapan ve devamsızlık nedeniyle okula gitmeyen öğrencinin tespiti için okul idarecilerinin çalışma başlattıklarını kaydederek, devamsızlığı tespit edilen öğrencilerin tekrar okula kazandırılması için kurulan Risk Takip Ekibi'nin ilçe genelinde köy köy, mahalle mahalle dolaşarak devamsızlık yapan öğrencilerin velileriyle birebir görüşeceğini ve devamsızlık yapan öğrencilerin okula kazandırılmasının sağlanacağını dile getirdi. Kaymakam Batmaz, ilçede 8'inci sınıfı bitirip liseye gitmeyen 294 kız öğrenciden 138 kız öğrenciyi okula kazandırdıklarını açıkladı. 
Kaymakam Batmaz, zorunlu ilköğretim çağında olup okula gitmeyen öğrenci velilerinin çocuklarını okula göndermeleri gerektiğine dikkat çekerek bunun bir yasal zorunluluk olduğunu, buna uymayan velilerin suç işlediğini ve bunlar hakkında yasal işlemin yapılacağını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim