Antalya'da deprem! Antalya'da deprem!
Kepez Belediyesi ve Antalya İl Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda, 50 imam ve müezzin koro halinde ezan okudu. Kepez Spor Salonu'nda düzenlenen ve yaklaşık 5 bin Antalyalının izlediği program, Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu tarafından seslendirilen Tasavvuf Müziği eşliğinde semazen gösterisi ile başladı. Daha sonra şef Tahir Çetin yönetiminde, 50 müezzin ve imamdan oluşan koro uşşak makamında ezan okudu. Yaklaşık 6 ay önce hazırlıklara başlayan 50 kişilik koro hep bir ağızdan ezan okuyarak bir ilke de imza atmış oldu.
İl Müftüsü Ahmet Çelik, İslam dininin inanç olduğu kadar, ibadet, sosyal ilişkiler anlamında bir bütün olduğunu ifade etti. İslam'ın, gündelik hayatı huzur, dindarlığı özgüven üzerine kurmayı, insanın kendisiyle ve çevresiyle barıştırmayı hedeflediğini ifade eden Çelik, “Peygamber efendimiz, ölen birine Yahudi de olsa bir can olarak bakmış ve cenazesine karşı ayağa kalkmıştır. İşte bu sevgi medeniyetimizin kültür anlayışımızın esası ve kaynağı olmuştur” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş de, Hz. Muhammed'in İslam kardeşliğinin önüne çıkacak her türlü engeli kaldırdığını söyledi. Keleş, insanlığın kardeşlik mesajına şiddetle ihtiyaç duyduğunu ifade etti. İslam'ın temel hedefinin insanları kalbi selim sahibi yapmak olduğunu belirten Keleş , "İslam kardeşliği sonsuzdur. İslam kardeşliğini kuran bağlar, imana dayalı bağlardır. Menfaate dayalı değildir. Buraya O'nun sevgisiyle toplandınız. Kıyamet gününde onunla olmayı hakkettiniz İnşallah” dedi. Keleş, kardeşliğe, sevgiye ve imana dayanan bağların hiçbir zaman sona ermeyeceğini belirtti.
Nisan ayının, Türkiye genelinde Peygamber Efendimizin ayı olarak kutlandığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak böylesi anlamlı bir geceye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
HAMLEDER ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL
Öte yandan Antalya İl Müftülüğü ve Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) tarafından 'Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku' konulu kitaptan sınava giren 6 bin 500 öğrenciden başarılı olanlara ödülleri verildi. Başkan Tütüncü ve protokol üyeleri dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerine ödül olarak akıllı telefon, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayar, bisiklet ve çeyrek altın takdim etti.
Editör: TE Bilişim