Yeni adli yıl mesajı Yeni adli yıl mesajı
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Öncüpınar Mahallesinde M.K. isimli şahsın ikametinde gümrük kaçağı motorin olduğu bilgisi alınması üzerine yapılan aramada, 540 litre motorin ele geçirildi. Kaçak akaryakıt il Özel İdare Müdürlüğüne teslim edildi. İkinci olayda ekipleri, Tibilevler civarında D. E. isimli şahsa ait ikametin altındaki dükkanda tanker olduğu, Suriye'den gelen TIR'lardan tankere mazot boşaltıldığının istihbaratı üzerine D.E. isimli şahsın
adresinde yapılan aramada 180 litre motorin ele geçirildi. Kaçak akaryakıt il Özel İdare Müdürlüğüne teslim edildi.

Üçüncü olayda, çevre yolu Hastane Kavşağından Gaziantep istikametine doğru seyir halinde bulunan plakası açıklanmayan aracı polis durdurarak arama yaptı. 3 bin 900 paket kaçak sigaraya el konurken, araçta bulunan A.Y., K.G. ile M.P. gözaltına alındı. Son olayda ise ekipler, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, H.T., O.T. ve S.K. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yapacaklarının tespit edilmesi üzerine, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş, talimatları doğrultusunda şahısların suç unsurları ile birlikte ele geçirilebilmeleri için çalışma başlatıldı.

Devam eden çalışmalarda 31 NB 373 plakalı otomobile, uyuşturucu madde olabileceği şüphesi ile takibe alınarak dur ihtarında bulunuldu. Ancak araç durmayarak kaçmış ve Hatay'ın Hassa ilçesi Koruhöyüğü köy yolunda terk edilmiş halde bulundu. Araçta yapılan aramada daralı ağırlığı 47 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilirken, olaya karışan şahısların yakalanması amacıyla sürdürülen çalışmalarda, O.T ve H.T isimli şahıslar ikametlerinde yakalanmış, O.T isimli şahsın ikametinde yapılan aramada daralı ağırlığı 69 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak O.T., H.T. ile S.K. gözaltına alındı. S.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, O.T. ile H.T. sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklandı.

Editör: TE Bilişim