Genç sporcu intihar etti Genç sporcu intihar etti
 Konuşmasında Binali Yıldırım’ın ‘İzmir’den yatırımcı kaçıyor’ sözlerine cevap veren Başkan Kocaoğlu, “Bu kentten yatırımcının kaçmasını istemiyorsanız, İzmir’i seviyor ve kalkınmasını istiyorsanız, İzmir’in teşviğini Manisa’yla eşitleyeceksiniz” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kınık seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Başkan Kocaoğlu’nu Kınık’a bağlı Poyracık girişinde yüzlerce partili karşıladı.

İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve AlaattinYüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz, Kınık Belediyesi CHP Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya’nın yanı sıra coşkulu bir kalabalığın bir araya geldiği açılış töreni, adeta bir mitinge dönüştü.

“İzmir Azizdir, Aziz kalacak’ sloganlarıyla geldiği kürsüde konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘Güzel karşılama için Kınıklı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

Kınık Belediyesi CHP başkan adayı belirleme sürecinde yaşanan olaylara değinen Başkan Kocaoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya ile birlikte 10 yıldır birlikte çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, yaşanan son süreci şöyle anlattı:

“Sayın Kaya, parti toplantılarına gelmiyordu, sadece ben aday olmayacağım diye beyanatta bulunuyordu. Özel olarak telefon ettim, kendisini davet ettim. Sonra adaylık süreci başladı. Genel Merkez’de yapılan üç kişilik toplantıda Süleyman Kaya’nın ismi ön plandaydı.

Burada çeşitli düşünceler gelişti. Ben, Kaya’nın ablasının yıllardır CHP’li olduğunu hatırlattım. Sayın Genel Başkanımız bu sefer ablasını aday yapalım dedi. İzmir’e geldim ve ablasına telefon ettim. ‘Kınık’ta bir problem var, bunu aşalım, Süleyman’ı 5 sene dinlendirelim’ dedim.

‘Ben kardeşimin yerine aday olmam’ dedi. Ertesi gün de Süleyman Kaya’yla konuştum, ama o da çekilmeyeceğini söyledi. Ben de ‘hayırlı olsun’ dedim. Sonra Genel Merkez, Kaya’yı aday gösterdi. Parti Meclisi’nin toplanıp Kaya’nın aday olarak çıktığı günün sabahında saat 9.30’da Kaya notere giderek Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti.

Sonra da ‘ben istifa ettim ama beni aday yaparsanız buradayım’ dedi. Siyasette böyle hata olmaz. Kimse kusura bakmasın” dedi.

Siyasetin böyle bir hatayı kabul edemeyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Süleyman Kaya kardeşimizle de kimseyle olmadığı gibi şahsen bir sıkıntım yok. Kırmak dökmek için siyaset yapmıyoruz. Bunu bütün Kınıklı hemşehrilerimizin kabul etmesi gerekir. Kaya, kendi ayağına ayağına kurşun sıkmıştır. Sizleri aydınlatmak için sizlere bu bilgiyi verdim. Eleştirmiyorum, sadece yaşadığım gerçeği bildiğim kadarıyla sizlerle paylaşıyorum. Bunun üzerine Genel Merkez, Parti Meclisi ve MYK, Mehmet Çetinkaya kardeşimizi CHP adayı yapmıştır. Bize düşen görev, CHP’li belediye başkanımız, adayımız Çetinkaya’yı 30 Mart akşamı belediye başkanı yapmaktır. Bizim görevimiz budur.”
Kınıklılara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 10 yıldır yaptıkları hizmetleri özetleyen Başkan Kocaoğlu, özellikle kırsalda kalkınma için yaptıkları çalışmaları anlattı. Kırsalda kalkınma seferberliği başlattıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ova, arazi yollarının yüzde 95’ini asfaltladık. Türkiye’de bunu bizden başka yapan bir belediye yoktur. Ayrıca tarımın kalkınması için bir çok yatırım yaptık. Bayındır’dan çiçek, Ödemiş Bademli’den fidan, Urla Bademler’den çiçek alıyoruz. Tire süt kooperatifini okul sütü ve süt kuzusu projeleriyle Türkiye’nin en önemli kooperatiflerinden biri haline getirdik. 120 bin çocuğun evine süt bırakıyoruz” dedi.
Yasayla yeni bağlanacak olan ilçelerde şimdiden çalışmaya başladıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Sizlere, arazi yollarınızı asfaltlama sözü veriyorum. Selçuk’ta meyve ambalajlama tesisi ve soğuk hava tesisi kurduk. Oraya gelin de gözünüzle gördüğünüze inanın. Ödemiş Belediyesi de henüz bize bağlanmadı. Otogar ve sebze halinin açılışlarını yaptık. Ayrıca Ödemiş’te hayvancılık geliştiği için büyük bir et entegre tesisi kurmak için temel attık, yakında o da bitiyor. Buna benzer, damla sulamadan tutun, toprak laboratuvarına, organik ve iyi tarıma dayalı her türlü çalışmayı sizlere getireceğiz. Sizinle birlikte yürümeye, ürünlerinizi Ege, Türkiye ve dünya piyasalarında satmaya, böylece bizlerin ekonomik durumunu iyileştirmeye çalışacağız. Bunları yaptıklarımıza bakarak, İzmir’in daha önce bağlanan ilçelerinde yaptıklarımızı görerek, sizlerin takdirine bırakıyoruz.
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir adayı Binali Yıldırım’ın ‘İzmir’den yatırımcı kaçıyor’ sözlerine de yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir ile Manisa’nın teşvik koşullarını kıyasladı. Başkan, “İzmir’de bir fabrika 100 liraya kurulurken, hemen dibindeki Manisa’da ise 75 liraya kuruluyor. Manisa’da 3.bölge teşvik, İzmir’de 1. bölge teşvik var. Bu kentten yatırımcının kaçmasını istemiyorsanız, İzmir’i seviyor ve kalkınmasını istiyorsanız, İzmir’in teşviğini Manisa’yla eşitleyeceksiniz. Bunu yaptığınız zaman liman, yetişmiş insan, kaynak burada, niye gitsin yatırımcı? İzmir’in insanı güçlü ve kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Biz ülkemiz için çalışıyoruz. Adamın gözünün içine bakın. Sizler adamın gözünün içinden riya mı, doğru mu söylüyor anlarsınız. Beni sorun soruşturun. Ailemi sorun, kökümü, kütüğümü sorun. Kimi namusla, şerefli, haysiyetli biliyorsanız, kimin zalim için yandaşı için değil, mazlum için çalıştığını biliyorsanız ona oy verin” dedi.
İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 397 yılla yargılanan Aziz Kocaoğlu ve çalışma arkadaşlarının 8 yıl kameralarla izlendiğini hatırlattı. Yüksel, “Bir sabah 300 polisle belediye ve evler basıldı. Hazırlanan iddianamede ne para kutuları, ne de yolsuzluk, ne rüşvet var. Aziz Kocaoglu adalet istiyorum diye isyan etti. 30 Mart’ta bu hükümete bu yolsuzlukların hesabını hep birlikte soracağız” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Ali Engin ise, 10 yıl boyunca partiye hizmet eden Süleyman Kaya’ya teşekkür ettiklerini belirtti. Engin, “Kınıklılar, AKP’ye oy vermez. Oylarınızı bölmeden, duygusal davranmadan Aziz Kocaoğlu ile Mehmet Çetinkaya’yı destekleyin. Bu seçim Türkiye için çok önemli. Türkiye bölünmeye, kardeş kavgasına götürülmek isteniyor. Barışı ve huzuru bozmamak için CHP’ye oy verin. AKP’nin bölücü, yıkıcı oyununa gelmememiz lazım” dedi.
Kınık Belediyesi CHP Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Çetinkaya, “Aziz Başkan’ın gücüyle, dürüstlüğüyle ve sevgisiyle, ayrı gayrı olmadan, köylü şehirli demeden tüm ilçeyi kucaklayacağız. Aziz başkan’ın desteğiyle ve sizin ışıldayan gözleriyle bunu başaracak gücümüz var” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler daha sonra, esnafı ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, ilçe turu sırasında MHP’nin seçim bürosuna da uğrayarak aday Rıza Dönmez’e başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim