Otobüs ile kamyon çarpıştı,20 yaralı Otobüs ile kamyon çarpıştı,20 yaralı
  Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, 2 bin 923 önlisans, 3 bin 445 lisans ve 220 özel yetenekle olmak üzere toplam 6 bin 390 öğrenci alınacağını açıkladı. Kırıkkale Üniversitesinin 20 yıllık önemli bir üniversite olduğunu ifade eden Yıldız her yıl kotanın yüzde 95’ini doldurduğunu söyledi. 
Rektör Yıldız, “Üniversite adaylarımız bugünlerde bölüm tercihleri yapıyorlar. Kırıkkale Üniversitesi olarak bizimde 6 bin 390 kontenjanımız bulunuyor. Öğrencilerimizin bizi tercih etmesini istiyoruz. Kontenjanlarımızın yüzde 95’inin dolması planlanıyor. Bunun için öğrencilerimizi Üniversitemize davet ediyoruz. Kırıkkale, Türkiye’nin tam ortasındadır. Kırıkkale 1989 yılında yeni il olmuş olsa da nüfus açısından Orta Anadolu’nun en büyük şehirlerinden birisiyiz. Kırıkkale’nin ekonomisi canlı, potansiyeli yüksek. Kırıkkale Üniversitesi 20 yıllık önemli bir üniversite’dir. Her yıl kontenjanlarının yüzde 95’ini dolduruyor” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Yıldız, Mühendislik Fakültesi’ne II. Öğretim Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi’ne İngilizce Mütecim Tercümanlık Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Resim Bölümü açılacağını söyledi. İlçelere ise Keskin Meslek Yüksek Okulu’na II. Öğretim Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Halkla İlişkiler Çocuk Gelişiminin Uzaktan Eğitim programlarının açılacağını vurguladı.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim