Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Kaynar suyla haşladığı eşinin üzerine çıkarak yüzünü yumrukladığı ve yorganla boğmaya çalıştığı iddia edilen M.G, eşinin kendisi hakkında şikayetçi olmayacağını söylemesi üzerine işkenceye son verdi. 
İlk defa olmadı
Geçen yıl da eşine şiddet uygulayan fakat aldığı ceza 5 yıl ertelenen M.G, olayın ardından polise teslim oldu. Vücudunda ve yüzünde 3. derece yanık oluşan ve hayati tehlikesi bulunan talihsiz kadın, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'nde yoğun bakıma alındı. Cezası 5 yıl ertelenen fakat tekrar eşine karşı şiddet uygulayan öfkeli koca ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Hayatı dram 
17 yaşında iken Ayvalık'ta oturan ablası Fatma Kaplan'ın yanına ziyarete giden Şeyda Gökçe, burada düğünlerde kameremanlık yapan G.B. ile tanıştı. Şeyda Gökçe ile G.B'nin nikahsız birlikteliği 5 yıl sürdü. Bu süre içinde 2 çocuk dünyaya getiren Şeyda Gökçe için kabus dolu günler başladı. Sürekli şiddet gördüğü G.B. ile yolları annesi Mürüvet Kaplan'ı bıçaklamasıyla ayrıldı. Mürüvet Kaplan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 kez ameliyat oldu. G.B. bu olay nedeniyle cezaevine girdi. 
İkinci eşi M.G. ile 6 yıl önce beraber çalıştığı bir giyim mağazasında tanışarak evlenen Şeyda Gökçe, 2 çocuğunu da yanına aldı. Fakat Şeyda için kabus dolu günler devam etti. İddiaya göre 2 yıl önce eşinin rızası ile masaj salonunda çalışmaya başlayan Şeyda Gökçe, sürekli kıskançlık krizine giren, çalışmayan ve sürekli kendisinden para isteyen eşi ile tartışmaya başladı. Aralarında şiddetli geçimsizlik baş gösteren Gökçe çiftinin evlilikleri çekilmez bir hal almaya başladı. 

Cezası ertelenmişti 
Geçtiğimiz yıl eşinin üzerine bıçakla yürüyerek ölümle tehdit eden M.G'nin cezası 5 yıl ertelendi. Bu süre içinde eşine şiddet uygulamaması şartıyla cezasının hükme bağlanması ertelenen M.G, geçtiğimiz pazar günü tekrar kıskançlık krizine girdi. Masaj salonunda çalışan eşinin eve geç gelmesi üzerine çıkan tartışmanın ardından uykuya dalan Şeyda Gökçe, gece yarısı üzerine dökülen kaynar su ile neye uğradığını şaşırdı. Talihsiz kadının üzerine çıkıp yüzüne yumruk darbelerini indiren M.G. daha sonra eşini yorganla boğmak istedi. Bu sırada eşinden şikayetçi olmayacağını söylemesi üzerine işkenceye son veren M.G. eşini özel bir hastaneye götürdü. 

Durumu kritik 
Ancak buradan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen talihsiz kadın burada da yanık ünitesi olmadığı için Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yanık ünitesinde yoğun bakıma alındı. Yüzü ve vücudunda üçüncü derece yanık oluşan ve hayati tehlikesi bulunan Şeyda Gökçe, yaşam mücadelesi verirken, polise teslim olan M.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Kızımın yüzü hiç gülmedi"
Hastanede yaşam savaşı veren Şeyda Gökçe'nin annesi Mürüvet Kaplan ile ablası Fatma Kaplan ise yaşananlara isyan etti. Kızı Şeyda'nın ilk eşinden de şiddet gördüğü için 6 yıl önce ayrıldığını ve bu beraberliğinden olan 2 çocuğuyla M.G. ile yeni bir evlilik yaptığını anlatan Mürüvet Kaplan, "İmam nikahlı olarak yaşadığı ilk eşi de kızıma sürekli işkence yaptı. Hatta beni de bıçakladı. Bu yüzden o adamdan ayrılıp bu kişiyle evlendi ama yine yüzü gülmedi. Kızımı bu hale getiren vicdansız adamın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim