Hava sıcaklığı burada 50 derece Hava sıcaklığı burada 50 derece
Özellikle kız çocuklarının ergenlik döneminde fiziksel değişim ve hijyen konusunda bilgilendiren eğitimciler, bu dönemde kız çocuklarının çok hassas bir dönem geçirdiklerini, bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtiler. Orta öğretim kız öğrencilerine yönelik ergenlik ve hijyen seminerini veren Zübeyde Hanım Anaokulu Rehber ve Psikoloji Danışmanı Didem Öner, seminerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Yaklaşık olarak bir haftadır çadır kentteki orta öğretim kız öğrencilerimize ergenlik ve hijyenle ilgili seminerimiz devam ediyor. Bununla ilgili gençlerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Özellikle kız öğrencilerimiz ergenlik döneminde fiziksel ve ruhsal değişimi yaşanlarını etkiliyor. Aynı zaman da hijyen konusunda da kızlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu seminerlerin kız çocuklarımıza yararlı olacağını düşünüyorum.”
Akçakale Devlet Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Songül Aykul ise, “Ergenlik dönemi insan hayatında en önemli değişimi yaşandığı dönemdir. Kaymakamımız Eyüp Fırat’ın önderliğinde yürütülen ergenlik ve hijyen eğitimi projesi kızlarımıza çok faydalı olacaktır. Bu projede ortaokul öğrencilerimizin ergenlik ve hijyen konusunda bedenlerinde yaşadıkları değişimleri ve bu değişimlerle birlikte nasıl davranmaları konusunda bilgiler veriyoruz. Bu bilgiler çocuklarımızın yetişkin olduklarında kendilerine faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim