Tır kazası, 2 ağır yaralı ! Tır kazası, 2 ağır yaralı !
Kadına şiddet, yapılan yayınlar, koruma önlemleri ve polisiye tedbirlere rağmen bir türlü önlenemiyor. Bunun son örneği de Aydın'da yaşandı. Evinde otururken, kavga ettiği eşi tarafından önce dövülen ardından da nefessiz kalana kadar boğazı sıkılan 39 yaşındaki Mevzüne Can, yoğun bakımdaki bir haftalık hayat mücadelesini kaybetti. Eşi tarafından öldürülen genç kadın gözyaşları arasında toprağa verildi. 
112'yi arayıp kaçtı
Olay, 21 Mayıs Salı günü saat 23.30 sıralarında Can ailesinin oturduğu Mimar Sinan Mahallesi 2383 sokaktaki evlerinde meydana geldi. Aydın'da kuaförlük yapan ve daha önce başından iki kez evlilik geçen bir çocuk annesi Mevzüne Can, evde alkol alan iki yıllık evli olduğu eşi Hüseyin Gazi Can (42) ile tartışmaya başladı. Eşini dövmeye başlayan öfkeli koca, ardından eşinin çığlık atmaya başlaması üzerine boğazına sıkmaya başladı. Eşinin boğazını nefessiz kalana kadar sıkan Hüseyin Gazi Can, hareketsiz olarak yerde yattığını görünce sağlık ekiplerini arayarak evden kaçtı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, durumu ağır olan Mevzüne Can'ı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Hem suçlu, hem güçlü
Kocasının kendisini aldattığını söylediği için önce dayak yiyen ardından da boğazı sıkılarak komaya giren Mevzüne Can, tedavi gördüğü Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti. Yoğun bakım servisinde makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan talihsiz kadın 7 günlük yaşam mücadelesinin ardından pazartesi günü hayatını kaybetti. Kendisini aldatan eşi tarafından boğazı sıkılarak öldürülen genç kadının cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. İHSAN KARATAŞ

Üvey kızı internette yakaladı
Kuaför Mevzüne Can, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken Hüseyin Gazi Can kayıplara karıştı. Olayın ardından eve gelen polis ekipleri eşini önce döven ardından da boğazını sıkarak öldürmeye çalışan öfkeli kocayı yakalamak için bölgeyi çembere aldı. Hüseyin Can, aynı sokakta bulunan bir inşaatta saklanırken polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Cani koca Hüseyin Can uzun süre olayla ilgili sessizliğini korudu.
Ardından emniyete götürülen Can, ifadesinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir kadınla konuşurken, üvey kızı K.M. tarafından yakalandığını anlattı. Hüseyin Can, üvey kızının bu olayı annesine anlattığını ve eşiyle aralarında kavganın bu yüzden çıktığını söyledi. Eşinin ağır sözleriyle kendisini tahrik ettiği için vurmaya başladığını, daha sonra ise bağırdığı için de boğazını sıktığını itiraf etti. Katil zanlısı Hüseyin Can, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Editör: TE Bilişim