Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
  Cezaevinde iken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mehmet Kocadon ile birlikte tutuklu 9, tutuksuz 72 kişinin yargılandığı dava, yer yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapıldı. 
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen operasyonda ‘İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlıların adliyeye çıkarılmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da savcılık talimatı ile ‘şüpheli' sıfatıyla 6 polis eşliğinde adliyeye getirilmiş ve aynı gün tutuklanmıştı.
Perşembe günü başlayan 81 sanıklı duruşma iki gün sürdü. İlk gün kimlik tespiti ve sanıkların savunmaları alındı. İkinci gün avukatlar savunma yaptı. Müşteki durumundaki 7 kişi mahkemede verdikleri ifadede, şikayetçi olmadıklarını söyledi.
İfadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, iş takipçisi Niyazi Doğan’ın tutuklu yargılanmasını, aralarında Mehmet Kocadon’un da aralarında bulunduğu 9 kişinin de tutuksuz yargılanmalarını talep etti. Bu talebin ardından iş takipçisi Niyazi Doğan iki kez rahatsızlanınca mahkeme salonuna iki defa ambulans çağırıldı. Mahkeme salonunda müdahale edilen Doğan kendine gelmesinin ardından duruşmaya devam edildi.
Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcılığının talebin ardından mahkeme salonunu boşaltarak karar için davaya ara verdi. Yaklaşık 15 dakika süren aranın ardından yeniden başlayan duruşmada, mahkeme heyeti Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara’nın tutuksuz yargılanmasına, Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Feridun Özsert’in tutukluluğunun devamına karar verdi.
Mahkeme heyetinin Kocadon ile diğer 7 sanığın tahliye kararını almasını duruşmanın gerçekleştiği Muğla Sanayi ve Ticaret Odası önünde bekleyenler tarafından sevinçle karşılandı. Kocadon ve diğer tutuklular sevgi gösterileri arasında cezaevi aracına bindi. Kocadon ile 7 sanığın gece saatlerinde cezaevinden tahliye edileceği öğrenildi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim