Konak’ta BayramTemizliği Konak’ta BayramTemizliği
Çevre dostu Konak Belediyesi, Ambalaj Atıkları Toplama ve geri Kazanım projesini İzmirlilerle tanıştırdı. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen; 2012 yılı itibariyle ilçe belediyelere verilen ambalaj atıkları toplama uygulamasında Konak Belediyesi, İzmir belediyelerine öncülük etti. Özmüşler Geri Kazanım Firması ve Konak Belediyesi arasında düzenlenen protokol gereği Konak ilçe sınırları içerisinde ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşme kazandırma projesi yaşama geçti.
Proje tanıtımı için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Özmüşler A.Ş Genel Müdürü Metin Türküsev, Özmüşler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmüş ve Konak Belediyesi proje ekibi bir araya geldi. İzmir'de ilk defa uygulanarak Türkiye'ye de örnek olacak bir projenin başlatıldığını vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu: “Konak Belediyesi, Türkiye'ye örnek bir projeyle yine önemli bir eksikliği gideriyor. Geri dönüştürülebilir olduğu halde çöpe giden ambalaj atıklarının, halkın sağlığı ve geleceği için oluşturduğu tehlikeyi bu projeyle ortadan kaldırıyoruz. Çevre bizim en önemli duyarlılık alanlarımızdan biri. Bu anlamda çevreye gösterilen en büyük duyarlılık projesi Türkiye'ye örnek olacak biçimde bugün Konak'tan başladı. Bundan sonra bütün Türkiye'de yaygınlaşacak diye düşünüyorum. Geri kazanım arttıkça doğa, çevre daha sağlıklı; çocuklarımızın, gençlerin geleceği daha aydınlık olacak.”
AMBALAJ ATIKLARI ÇÖP DEĞİLDİR
13 yeni araç ve 100 personelin görev yaptığı Konak Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve geri Kazanım projesi ile büyük bir çevre sorunu olan ambalaj atıkları kaynaklı kirlilik Konak'ta tarih olacak. Geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının geri kazanımı ile bir yandan çevre korunurken bir yandan da ülke ekonomisine katkıda bulunulacak. Bin ton katı atığın yüzde 25'i depone alanlarından kurtarılarak toplumun geleceğini tehdit eden bir unsur olmaktan çıkacak. “Ambalaj atıkları çöp değildir” sloganı ile yola çıkan atık toplama ekipleri Konak'ta en kapsamlı çevre koruma projesine imza atacak.
Editör: TE Bilişim