Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek
Saadet Mirci, yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak, onlara destek verecek, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak üzere bir merkez yapılacağını öğrenince bu konunun çok önemli olduğunu belirterek, “Bu çorbada benim de bir tuzum olsun” diyerek İkinci Bahar Evi’nin yapımını üstlendi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da İkinci Bahar Evi’ne Saadet Mirci ile birlikte kardeşlerinin adını vermekten mutluluk duyacaklarını ve bu davranışın tüm yardımseverlere örnek olacağını söyledi.

İKİNCİ BAHAR EVİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Halilrıfatpaşa Caddesi 707 ada, 43 parselde kayıtlı Konak Belediyesi mülkiyetindeki arsa üzerinde yapılacak yaşlı gündüz bakım evine Saadet Mirci’nin katkısıyla Ziya-Zişan-Saadet Aytulun Kardeşler İkinci Bahar Evi adının verilmesi Konak Belediye Meclisinde de oybirliğiyle kabul edildi. Meclis onayının ardından Saadet Mirci ile görüşen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türkiye’nin en kapsamlı ve modern ‘İkinci Bahar Evi’ni inşa edeceklerini söyledi.

Saadet Mirci’nin sadece İzmir için değil, yaşamıyla, yaptıklarıyla, bağışlarıyla Türkiye için örnek aydın bir insan olduğunu ifade eden Başkan Tartan şöyle konuştu:“Saadet Mirci, Konak Belediyesi’ne sosyal hizmet ve kadın danışma merkezi olarak bağışladığı binayla binden fazla kadına umut penceresi araladı. Konak Belediyesi olarak görevimize başladıktan çok kısa bir süre sonra Saadet Mirci Semt Merkezi’ni; hemen ardından da Giysi Bankası’nı hizmete açtık. Saadet Teyzemizle aramızdaki bağ günden güne daha da güçlendi. İkinci Bahar Evi projemizi duyduktan sonra bize desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Böyle bir merkeze onun ve halen hayatta olmayan kardeşlerinin adını vermekten, bu mutluluğu kendisiyle paylaşmaktan onur duyuyoruz.”





İKİNCİ BAHAR EVİ’NE SAADET MİRCİ’ DEN SEVGİ ELİ


Saadet Mirci, Konak Belediyesi’nin daveti üzerine, ve üç yıldır Saadet Mirci Semt Merkezi olarak hizmet veren baba evini ziyaret etti. 86 yaşındaki emekli edebiyat öğretmeni Saadet Mirci, çocukluğunun geçtiği evin yenilenmiş halini ve verdiği hizmetleri görünce yeniden duygulu anlar yaşadı.

“Bu ev çocukluğumda bile bu kadar güzel değildi” diyen Saadet Mirci, Konak Belediyesi’nin yaşama geçireceği İkinci Bahar Evi için bağış yapmaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Bu ihtişam, bu güzellik heyecan ve mutluluk veriyor. Her şey o kadar şahane ve bakımlı ki… Ancak böyle bir merkezi yürütmek kolay değil. Bu görevi başarıyla sürdüren, destekleyen, büyüten herkesi kutluyorum. İkinci Bahar Evi’nin de aynı güzellikte işleyeceğine ve topluma yararlı hizmetler vereceğine eminim. En çok arzu ettiğim şey memleketimin bu gibi güzelliklerden faydalanması. Bu girişimler gelecek için de umut veriyor. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan gibi idealist insanların eliyle her şey bambaşka oluyor, güzelleşiyor, gelişiyor.”


Editör: TE Bilişim