Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek
 Tarihi dokusu ve içinde beslediği çok kültürlü yaşamla İzmir'in en önemli  
Kemeraltı'nın güzelliği, 
Konak Belediyesi 'nin İFOD'un katkılarıyla hazırladığı Fotoğraf Yarışmalı Sergi ile yaşanıyor.İzmir'in değerlerini sanatla birleştiren ulusal fotoğraf yarışmasında Kemeraltı tüm yönleri ile ortaya çıkıyor.
'Kemeraltı' konulu fotoğraf yarışmasının ulusal bir yarışma olduğunu hatırlatan ve fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesi yarışmaya davet eden Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan şunları söyledi: "Tarihi çarşısı, hanları, kültürleri kucaklayan yapısıyla Kemeraltı, görsel anlamda dünyanın her köşesinden fotoğraf sanatçısını kendisine çekiyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na adım attığınızda sizi karşılayan renk cümbüşünün, binlerce insanın devingen görüntüsünün, tarihin gizeminin fotoğraf kareleriyle hem kalıcı olacağını hem de farkındalık kazandıracağını düşünüyorum."

FOTOĞRAFLARI UZMAN SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRECEK

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kemeraltı' konulu ulusal fotoğraf yarışmasına katılan eserler fotoğraf ve sanat alanında uzman isimlerden oluşan seçici kurulun değerlendirmesine sunulacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı ve İFOD Başkanı Yrd. Doç. Dr. A.Beyhan Özdemir, EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Soygüder, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Ceylan, İFOD Üyesi Yusuf Tuvi ve Araştırmacı yazar Yaşar Aksoy'un oluşturduğu seçici kurul, yarışmanın kazananını belirleyecek. Binlerce yıllık geçmişe sahip İzmir'de tarihsel dokunun güncel yaşamla buluşturulması adına düzenlenen yarışma sonunda seçilen fotoğraflar muhteşem bir sergiyle fotoğraf tutkunlarıyla buluşturulacak. 

SON KATILIM TARİHİ 27 MART 2012

Kemeraltı konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması'na katılım için son başvuru tarihi 27 Mart olarak belirlenirken başvurular elden, kargo ya da posta yoluyla yapılacak. Ödül alan eserler 2012 yılı TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) yarışmalar almanağında basılı olarak yer alacak. Yarışmanın birincisi 4 bin TL, ikinci 3bin TL, üçüncü ise 2 bin TL ile ödüllendirilecek Mansiyon kazanan iki fotoğraf ödül olarak 500'er TL, bir fotoğraf da Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Özel Ödülü'nü alacak. 
Yarışmaya katılmak için başvuru formu ve şartname,Konak Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden veya www.konak.bel.tr adresinden temin edilebilecek.
Editör: TE Bilişim