Konak’ta Kaçak İş Yerlerine Geçit Yok! Konak’ta Kaçak İş Yerlerine Geçit Yok!
Konak Belediyesi çevrenin korunması için ÇEVKO ve Özmüşler Geri Kananım firması ile birlikte yürüttüğü çalışmada şimdiye kadar apartmanlara 2 bin geri dönüşüm kutusu bıraktı.
Düzenli bir şekilde sürdürdüğü ambalaj atığı geri dönüşüm kampanyasını okul, büyük iş yerleri, kamu binaları ve hastaneleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırdıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, özellikle okullarda öğrencilerin bilinçlenmesini sağlayan geri dönüşüm kampanyasının çok ses getirdiğini belirtti.
Konak Belediyesi’nin gönüllü çevre dostlarının ve ÇEVKO yetkililerinin görev aldığı kampanyada, apartmanlara tek tek kutular yerleştiriliyor. Apartman sakini, yönetici veya kapıcılarına geri dönüşümün önemini anlatıyor. Hazırlanan detaylı broşürler eşliğinde ambalaj atıklarının çöp olmadığı, geri dönüştürülebileceği bilgisi aktarılarak çevre bilinci oluşturulmaya çalışılıyor.
Güzelyalı sakinlerinden Gülay Özcan Bilginer ve Kuaför Naime İncimer, apartmanlarına geri dönüşüm kutusu yerleştirilmesinden mutlu olduklarını belirterek, Konak Belediyesi’ni duyarlılığı için kutladılar.


ÇEVRECİ YÖNETİM
Konak Belediyesi şimdiye kadar çevre bilincini aşılamak ve geri dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla; atık yağ geri kazanım, atık pil toplama, biyoçözünür poşet, bez torba ve file kullanımının yaygınlaşması, ev hayvanları için dışkı toplama torbası ile eldiven kampanyası gibi pek çok projeye imza attı. İzmir’de çevre duyarlılığını artırmak için projeler geliştirdikleri ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ambalaj atığı geri dönüşümünde de İzmir’in örnek olacağını söyledi. Gösterilen duyarlılığın dünyayı ve geleceği korumak için olduğunu söyleyen Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti: “Değerli kent sakinlerimizin desteği ve duyarlılığıyla gelişeceğine ve daha da büyüyeceğine inandığım geri dönüşüm projemizde İzmirlilerle el ele veriyoruz. Bu geri dönüşümle çevremizi korumanın yanında enerji tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine de artı değer kazandırıyoruz. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, geri kazanım uygulamalarında en kolay yöntem ve gelecek nesillerin dünyada yaşayabilmesi için de çocuklarımıza karşı yüklendiğimiz bir görev ve sorumluluktur.”

ATIKLAR NASIL TOPLANACAK
Haftanın üç günü düzenli olarak toplanacak olan geri dönüşüm kutuları Güzelyalı semtinden; pazartesi, salı ve çarşamba günleri saat: 10.00-17.00 arası, Hatay’da ise; salı, perşembe, cumartesi günleri saat: 10.00-17.00 arası toplanacak.
Editör: TE Bilişim