Konak’ta İşçiye Ek Destek Konak’ta İşçiye Ek Destek
Konak Belediyesi’nin son beş yılda ilçeye kazandırdığı yeşil alanlar dikkat çekiyor. Açılış için gün sayan Gülpark Cançeşme Mesire Alanı’nın yanı sıra Stadyum Metro İstasyonu’nun karşısında yer alan Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal yaşam alanları ile İzmirliler için önemli bir yeşil alan olan proje, doğa dostu olma özelliği de taşıyor. Ağaçların konumlarına göre düzenlenen projede, mevcut ağaçlar korunarak göletler, yürüyüş yolları, sosyal alanlar inşa edildi.
380 KİŞİLİK AMFİ TİYATRO
14 bin 500 metrekare alanda yapılan düzenlemelerle restoran, kafeterya, 380 kişilik amfi tiyatro, çocuklar için oyun alanları, ahşap seyir kulesi, yürüyüş yolları, göletler, ahşap ve cam köprüler yer alıyor. Atıl alandan bir cennet yarattıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak’ın çağdaş yüzüne uygun yeşil alanları arttırmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Tartan, Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın vatandaşlar için yeşil alan olma özelliğinin dışında bir 380 kişilik amfi tiyatro, restoran, kafeterya, oyun alanları ve göletlerle sosyal alan olacağını da müjdeledi.
“AĞAÇLARI KESMEDEN İNŞA EDİYORUZ2”
Tartan sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm sadece eski binaları yıkıp yerine yenilerini yapmak değil, kentsel dönüşüm, kente nefes aldıracak projeleri vatandaşların hizmetine sunmaktır. Biz de atıl durumda bulunan Çınarlı’daki boş araziyi içindeki ağaçları koruyarak bir proje hazırladık. Ağaçları kesmeden ve yenilerini ekleyerek doğa dostu bir projeyi inşa ediyoruz. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak Gülpark Cançeşme Mesire Alanı’ndan sonra Çınarlı Rekreasyon Alanı’nı da İzmir’e kazandırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim