Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz
10 yıldır Konak Belediyesi bünyesinde el işi kursu öğretmenliği yapan Halk Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlerinden Tennur Erçioğlu, kadın kursiyerlerle haftanın bir günü de olsa buluşup muhteşem ürünler ortaya çıkarıyor. Daha çok boncuk kullanarak takılarını tasarlayan kadınlar, düzenlenen kermeslerde, yıl sonu sergisinde ve arkadaşlarına satış yaparak hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, hem de farklı tasarımlar yapmayı öğreniyorlar.
El işi kursu öğretmeni Erçioğlu, Basmane Semt Merkezi’nin kentin buluşma noktası olduğunu ve bu nedenle İzmir’in pek çok semtinden kursiyerlerin katılım sağladıklarını söyledi. Erçioğlu, “Pek çok kadın kursiyerle aynı çatı altında aynı amaç için toplanıyoruz. Kolye, küpe, yüzük hatta Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dağıttığı fularların kenarlarını bile boncuklarla işleyerek daha da değerli kılıyorlar” dedi.
İçlerinde 10 yıldır bu kurslara devam edenlerinde bulunduğu kursiyerler, burada çok iyi vakit geçirdiklerini, el işi, takı öğrenmenin yanı sıra hayata dair paylaşımlarda da bulunduklarını söylediler. Kendilerine bu fırsatı sunan Başkan Tartan’a da teşekkür ettiler.
Üreten, evine, bütçesine ve kendisine pozitif katkıda bulunan kadınları her zaman desteklediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “15 semt merkezimizde binlerce kadına ulaşıyoruz. Yeni beceriler öğrenmenin yanı sıra var olan el becerilerini de daha ilerleterek ortaya çok güzel eserler çıkarıyorlar. Ben de kendileriyle gurur duyuyorum. Hem evlerinde geçen boş zamanlarını kurslarımızda değerlendiriyorlar hem de eşlerine önemli ölçüde maddi destek de bulunuyorlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim