Başkan Pekdaş: Elektrik fabrikasına talibiz Başkan Pekdaş: Elektrik fabrikasına talibiz
   Vatandaşların huzurlu şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri için tüm olanaklarını seferber ettiklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yeşildere Caddesi eski Bitpazarı ve Halkapınar’da kurban satış ve kesim yeri, Hatay eski pazaryerinde ise sadece kurban kesim yeri oluşturulduğunu söyledi. 
Ruhsal sağlığı açısından da çocukların önünde kurban kesimlerinin yapılmaması konusunda anne ve babaları da uyaran Başkan Tartan, “Konak’ta hijyenik koşullarda kurban kesimlerini gerçekleştirmek amacıyla kurban kesim noktalarından yararlanın. Şehir dışından gelen kurbanlık hayvan satıcılarına da temizlikten, su ihtiyacına kadar birçok destek veriyoruz. Mahallenizde ve sokağınızda kaçak kurban kesmek isteyen vatandaşları bize bildirin” diye konuştu.
Başkan Tartan, vatandaşların hijyenik koşullarda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için oluşturulan modern koşullarda kurban kesimlerini gerçekleştirebileceklerini söyledi. Kurban kesim ve satış yerlerinde seyyar tuvaletlerin de yer aldığını belirten Tartan, “Kurban kesim yerlerinde veteriner kontrolünde kesim gerçekleştirilecek. Kaçak kesimlerin önüne geçmek amacıyla sokakta yapılan kurban kesimlerini Zabıta Müdürlüğümüzün 484 15 10-441 16 77 numaralı telefonlara bildirin. Halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan kesimleri engellemek için kurbanlarınızı hijyenik koşullarda Kurban Kesim Noktaları’nda kesin” dedi.
Konak’ta kurban kesim ve satış yerleri:
Yeşildere’de eski Bitpazarı’nda ve Halkapınar’da Hayvan Hastanesi karşısında satış ve kesim yapılacak. Hatay eski pazaryerinde ise sadece kesim yapılacak.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim