Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, göreve geldiğinden bu yana her zaman öncü rolü oynadığını belirterek, “Sadece toplu sözleşmelerde değil, toplumu ilgilendiren tüm olaylarda sağduyunun öncü rolünü üstlendik. Toplu sözleşmede de Türkiye’nin en yüksek rakamlarını vererek yine öncü olduk. Bu süreçte yanımda olan işçi arkadaşlarıma, DİSK Genel -İş Sendikası yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tartan sözleşmeye göre; en düşük işçi maaşının 2 bin, en yüksek işçi maaşının ise 3 bin 500 olacağını söyledi.
Sözleşmeye göre Merbel çalışanlarının birinci yıl için maaşlarına yüzde 17 zam yapıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 6.5 artış sağlandı. İşçilerin maaşlarına toplamda yüzde 23.5 oranında zam yapıldığı belirtildi. Sözleşmeye göre; ikinci yıl işçilerin maaşına, TÜFE-TÜFE + 4 puan oranında zam yapılacak. Buna göre en düşük işçi maaşı 2 bin liraya, tavanda ise 3 bin 500 liraya yükseldi.
Törende; DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, Disk Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, diğer şube başkanları, Karabağlar Merbel işçileri, CHP İl Meclis üyeleri, CHP Konak İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile Konak Belediyesi Merbel işçileri katıldı. Disk Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, mutlu sona ulaştıklarını ve bu tabloyu yaratan çalışma arkadaşlarına, işçilere ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. Çetin, hızla tüm yurda yayılan ‘Gezi Parkı’ olaylarına da dikkat çekerek, “Sadece toplu sözleşmelerde değil; ben yaparım, ben bilirim, zihniyeti karşısında örgütlü yapımızla direnişçilere destek veriyoruz. Başbakan’ın dediğim dedik, ben yaparım, ben bilirim yapısı var. 31 Mayıs’tan yana bu yapının karşısındayız” dedi.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, sözüne “Mücadele arkadaşlarım” diyerek başladı. Sarı, “Birkaç hafta önce yaptığımız konuşmada işçilerin yüzü gülsün demiştik, şimdi işçilerin yüzü gülüyor. Artık İzmir’in Gülen Yüzü Konak’ın yüzü gülen işçileri var. Başkan Tartan’a teşekkürler” dedi. Sarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirerek, “Halkımız kendi hayatını karışan yönetimi en yüksek tepkileriyle dile getirdi. 5 Haziran Dünya Çevre günü kutlama etkinlikleri kapsamında DİSK olarak biz de genel grev yaparak tepkilere destek verdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim